Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ : ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Για άλλη μια φορά (είναι αλήθεια ότι έχουμε χάσει το μέτρημα) επανέρχεται το θέμα της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο. Προκαλούν πράγματι οι εξελίξεις στο θέμα αυτό την κοινωνία της πόλης μας και όχι μόνο.....

Κι αυτό αν σκεφθεί κάποιος ότι από το 1985 που ιδρύθηκε το πρώτο τμήμα ΑΕΙ, η Οικονομική Σχολή που αργότερα έφυγε στην Πάτρα και ήρθαν άλλα τμήματα, δεν έχει μέχρι σήμερα δοθεί μια μόνιμη και οριστική λύση στη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Σχολών και των αντίστοιχων τμημάτων .

Είναι γνωστές, εδώ και αρκετά χρόνια, οι προσπάθειες και από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και των διαφόρων Κυβερνήσεων ώστε να δημιουργούνται προβλήματα στην λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου .

Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή για την απόδοση των ευθυνών, που σίγουρα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι μας τις δικές μας ευθύνες, που δεν πιέσαμε όπως έπρεπε κάθε φορά την κεντρική εξουσία ώστε να υπάρξει οριστική και βιώσιμη λύση στο θέμα αυτό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, ως θεσμικό όργανο, μπορεί να μην είναι ο ειδικός στο θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όμως είναι εκείνος που και σε αυτό το ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία παίρνει θέση και προτείνει ότι πρέπει να υπάρξει -επιτέλους -από όλους τους εκπρόσωπους της, βουλευτές, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια και όλους τους συλλόγους, ενιαία γραμμή και στήριξη του ΟΜΟΦΩΝΟΥ ψηφίσματος της έκτακτης συνεδρίασης στις 19-2-2021 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου για Επανίδρυση Αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, με έδρα το Αγρίνιο, προκειμένου να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση στη λειτουργία του.

Η προσπάθεια όμως αυτή, πρέπει εκτός από το να έχει την στήριξη όλων, να είναι και διαρκής, έντονη και χωρίς πολιτικές ή κομματικές παρεμβάσεις, με μοναδικό στόχο την οριστική και μόνιμη λύση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

1 σχόλιο:

  1. χωρϊς κομματικές παρεμβάσεις. Τα κόμματα όμως δέν ξεχνάμε να τα ψηφίζουμε.
    Πως τωρα λέμε. Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις.
    αφου τα κόμματα κυβερνούν.εναλλάξ.
    Ν.Δ. ΚΙΝΑΛ(ΟΑΣΟΚ) ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο