Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Υπάρχει ειδικός λόγος για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στο νομό;

 


Φάνηκε ξεκάθαρα-και το ανακοίνωσαν επισήμως και πολιτικοί παράγοντες της αντιπολίτευσης-πως η Αιτωλοακαρνανίας είναι τελευταία σε εμβολιασμούς στην περιοχή της 6ης ΥΠΕ αλλά και στον “πάτο” των εμβολιασμών πανελλαδικά.

Σε όλη τη χώρα έχει φτάσει περίπου στο 6% το ποσοστό κι εδώ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν, δεν ξεπερνάμε το 2,09%! Μάλιστα με 40 και πλέον κρούσματα!

Για το νοσοκομείο και το ποσοστό εμβολιασμού τα είπαμε, για τους εκπαιδευτικούς που στα δωρεάν τεστ πήγαν ελάχιστα επίσης. Αληθεύει και ότι η διαδικασία προχωρά αργά με το εμβόλιο της Pfizer στα κέντρα του Αγρινίου αφού είναι μόνο δύο, όπως ισχύει και ότι κάποιοι αποτράπηκαν επειδή θα πήγαιναν σε άλλες πόλεις για εκείνο της Astra-Zeneca.

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι η ενημέρωση που υπάρχει αλλά και οι πρωτοβουλίες για περισσότερα εμβόλια δεν… σκίζουν στην περιοχή μας. Πρέπει να πούμε όμως, πέρα από τις εξηγήσεις που πρέπει να δοθούν από τις υγειονομικές αρχές, ποια είναι η ειδική εκείνη κοινωνική συνθήκη που κάνει τους Αιτωλοακαρνάνες να εμβολιάζονται λιγότερο.

Υπάρχει κάποιος θεσμός που τους αποτρέπει ή τους λέει να μην πιστεύουν στην αρρώστια ή το εμβόλιο; Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που εδώ είμαστε πιο διστακτικοί από άλλες περιοχές; Κάποια προπαγάνδα που παίζει περισσότερο εδώ από ότι αλλού;

agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: