Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Με το my car «έτρεξαν» οι Αιτωλοακαρνάνες

 


Ηλεκτρονικά η κατάθεση πινακίδων.

Περί τις 800 πινακίδες κατατέθηκαν ηλεκτρονικά στη ΔΟΥ Αγρινίου, ενώ καθ όλη την διάρκεια του 2020 κατατέθηκαν 1.014 πινακίδες.

Αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός ακόμη και την τελευταία στιγμή λόγω της ευελιξίας της ηλεκτρονικής διαδικασίας .

 

Πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση πινακίδων και φέτος για πρώτη φορά εισήχθη η ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που έφερε ο κορονοϊός, με αποτέλεσμα οι ουρές που σχηματίζονταν στα γκισέ να αποτελούν πλέον παρελθόν!

Εκτός από τις νέες μεθόδους που πιθανότατα ήρθαν για να μείνουν, σαν αυτή της ηλεκτρονικής ακινησίας, εντύπωση προκαλούν και οι εκτιμήσεις των ειδικών που προβλέπουν πως δεν θα σχηματιστούν ουρές, ως είθισται, ούτε στις 26/2 που είναι η καταληκτική ημερομηνία, εν αντιθέσει με το παρελθόν που οι ουρές τα τελευταία κυρίως 24ωρα ήταν τεράστιες!

Επίσης εκτιμάται πως η ευελιξία που δίνεται στους φορολογούμενους από την διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάθεσης πινακίδων θα «ανεβάσει» κατακόρυφα τις αιτήσεις ακόμη και την τελευταία στιγμή!

Μέχρι και στις 24/2 κατατέθηκαν στην Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (η οποία αφορά τους φορολογούμενους των Δήμων Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας) 793 πινακίδες μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας και συνολικά καθ όλη την διάρκεια του 2020 κατατέθηκαν 1.014 πινακίδες, ενώ πέρυσι είχαν κατατεθεί συνολικά 2.612 πινακίδες. Όσοι κατέθεσαν με τον «κλασσικό» τρόπο τις πινακίδες τους αποτελούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία για διαφόρους λόγους εξαίρεση στην πολιτική εντολή για κατάθεση πινακίδων ηλεκτρονικά, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του covid-19.

Το 2019 υπήρξαν τουλάχιστον 1.580 ακινησίες, ενώ το 2018 κατεγράφησαν τουλάχιστον 1.745 ακινησίες οχημάτων. Το 2017 υπήρξαν οι περισσότερες ακινητοποιήσεις οχημάτων από ποτέ στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, με την αύξηση να άγγιζε τότε το 40% αποτελώντας ποσοστό ρεκόρ! Οι φορολογούμενοι έκαναν το κάθε τι για να απαλλαγούν από το υψηλό κόστος των τελών. Στα γκισέ της Δ.Ο.Υ Αγρινίου είχαν καταθέσει περίπου 2.900 πινακίδες κυκλοφορίες, ενώ το 2016 είχαν κατατεθεί περίπου 2.000 πινακίδες!

Τότε, η κατάθεση των πινακίδων «πύκνωνε» τις τελευταίες ημέρες του έτους και γι’ αυτό λειτουργούσε και δεύτερο γραφείο στην Εφορία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν ότι το 2017 οι ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεταν πινακίδες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν σε τόσο μεγάλη συχνότητα! Στο Αγρίνιο το 2013 είχαν κατατεθεί 1.860 πινακίδες, το 2014, 579 λιγότερες, ενώ το 2016 η απόκλιση δεν είχε μεγάλες διαφορές.

Σύμφωνα με δεδομένα των περασμένων ετών το 83% των κατατεθειμένων πινακίδων αφορούσαν αυτοκίνητα με κινητήρες έως και 1.800 κυβικά.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο