Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΕΡΜΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1911
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8-ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30132
ΤΗΛ.- FAX: 2641057390
E-mail: empsilo@otenet.gr

ΑΓΡΙΝΙΟ: 24-2-2021
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 17759
Προς:
Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα Κοιν:
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη
Βουλευτές Αιτωλ/νίας
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Αγρινίου
Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας
ΕΣΕΕ
ΓΣΕΒΕΕ
Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων
Ομοσπονδίες ΕΒΕ
Εμπορικοί Σύλλογοι
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την επανεκκίνηση του Λιανικού Εμπορίου και η Αγορά προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της ......

Οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για να πάρουν μια μικρή ανάσα στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων αλλά οι προσδοκίες τους δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν επιβεβαιώθηκαν λόγω της μικρής κίνησης στην Αγορά.

Είχαμε τονίσει επίσης ότι δεν φθάνει μόνο το άνοιγμα της αγοράς μετά από δυόμιση μήνες υποχρεωτικά κλειστά, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, αλλά αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται και από ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου επανέρχεται για ακόμη μια φορά και ζητά από την Πολιτεία όχι μόνο να συνεχίσει αλλά και να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ τα μέτρα στήριξης και αυτό να γίνει σε βάθος χρόνου για να μπορέσουν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις να κρατηθούν ζωντανές και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

· Πρέπει να συνεχιστεί η διατήρηση και επέκταση του μέτρου της απαλλαγής η μείωσης των ενοικίων (αναλόγως των ΚΑΔ ) και τους επόμενους μήνες με αντίστοιχη αποζημίωση στους ιδιοκτήτες.

· Στο θέμα των ΕΠΙΤΑΓΩΝ που έχουν λάβει αναστολή πληρωμής , έχουμε προτείνει από τον Νοέμβριο του 2020 να δοθεί από την Πολιτεία απευθείας ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ με χαμηλότοκα δάνεια στους εκδότες για να πληρωθούν οι κομιστές ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στην αγορά.

· Στις Ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ του νέου έτους να υπάρξει ΕΚΠΤΩΣΗ κατά 25% ,όπως συνέβη και στη πρώτη φάση της πανδημίας.

· Να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των Ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ που δεν καταβλήθηκαν στην πρώτη και δεύτερη φάση της πανδημίας και να μπορούν να πληρωθούν σε 48 δόσεις ξεκινώντας από το 2022.

· Να υπάρξει ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και η αποπληρωμή τους να ξεκινά από το 2022 σε 48 δόσεις .

· Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η προκαταβολή φόρου καθώς και το τέλος επιτηδεύματος ,ένας εντελώς άδικος φόρος. Άλλωστε για ποιο λόγο να πληρώνει κάποιος αυτό το τέλος όταν δεν μπορεί να ασκήσει την δραστηριότητα του;

· Η Επιστρεπτέα προκαταβολή που θα πρέπει να γίνει ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ θα πρέπει να συνεχιστεί και να υπάρξουν και άλλοι κύκλοι στη διάρκεια του έτους και να είναι ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ .

· Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μεγάλη ανάγκη ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ και είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

· Η Πολιτεία είναι ανάγκη να εξετάσει το θέμα της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ μέρους των χρεών τόσο προς το δημόσιο, όσο και προς ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας γιατί η μετάθεσή τους στο μέλλον θα οδηγήσει σε συσσώρευση μεγάλων υποχρεώσεων που θα είναι αδύνατον να καλυφθούν .

· Είναι ανάγκη να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός.

Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με περισσότερα γενναία ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ τις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα λουκέτα τους επόμενους μήνες καθώς και την απώλεια θέσεων εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο