Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/02/2021


Προς: κ. Κώστα Λύρα,

Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου

κ. Δήμαρχε, παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:....

1. Στο Ν. 604/15-2-2021/τ.Β΄ που αφορά τον καθορισμό λειτουργίας τραπεζικών λογαριασμών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και την υποχρεωτική μεταφορά τους στην ΤτΕ στο άρθρο 14, αναφέρεται ρητά ότι όταν π.χ. ο Δήμος δεν μεταφέρει τα όποια πλεονάσματά του εκεί, ενεργοποιούνται οι κυρώσεις της παραγράφου 16 άρθρο 69Α του Ν. 4720/2014 (Α 143), οι οποίες αφορούν καθαίρεση μελών του Δ.Σ. του φορέα, των εκτελεστικών οργάνων και των προϊσταμένων οικονομικών υπηρεσιών. Η Τ.Α. και η ΚΕΔΕ αντιδρούν σφοδρά.

Ποια η άποψη της δημοτικής αρχής επί του συγκεκριμένου;

2. Στη Διαβούλευση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, προέκυψαν πλείστα ερωτηματικά για το τελικό project. Κατά τα φαινόμενα στις περιοχές παρέμβασης του Δήμου (πλατεία Κέννεντυ και πλατεία Πέντε Πρωθυπουργών) γίνεται κυρίως διάστρωση με κυβόλιθο, καθώς και μικροπαρεμβάσεις στις οδούς Θυσίας, Μακρυκώστα, Σπύρου Μουστακλή, Αλεξανδροπούλου, Ελευθέρων Πολιορκημένων και Λόρδου Βύρωνα, κάτι το οποίο δεν συνιστά ουσιαστική παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης. Παράλληλα οι δράσεις του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου είναι κυρίως ευπρεπισμού και καθαρισμού προσόψεων, τοποθέτηση στεγάστρων, τεντών και ανθοστηλών για όσες επιχειρήσεις έχουν δώσει συγκατάθεση. Ταυτόχρονα η Οικονομική Επιτροπή, με την υπ’ αριθ. 29/2021 απόφασή της, παρέλαβε τέσσερα (4) της εταιρείας LEVER – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που αφορούν την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στο Δήμο (ΣΒΑΚ).

Ερωτάσθε:

α) Τι περιλαμβάνουν τα ως άνω παραδοτέα;

β) Θα ληφθούν υπ’ όψιν για το τελικό project του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου;

γ) Θα υπάρξει διασύνδεση του αστικού ιστού της πόλης με τον Κήπο των Ηρώων και το θαλάσσιο μέτωπο;

3. Βρισκόμαστε προ της τελικής διακήρυξης για την εκ νέου εκμίσθωση εκτάσεων του Δήμου γαιών προς καλλιέργεια, στη Δημοτική Ενότητα Οινιαδών. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προσανατολισμός για εκμίσθωση αυτών μόνο ως βοσκοτόπια, με αποτέλεσμα, τα μη πλέον αρόσιμα εδάφη να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στους ήδη εκμισθωτές που παράλληλα δηλώνουν σχετικά δικαιώματα.

Τι σκοπεύετε να πράξετε επ’ αυτού;Για τη Δημοτική Παράταξη

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο