Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Για να μπορέσει να μπει ο Δήμος σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται πολύ δουλειά, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, οικονομία και σωστή λειτουργία.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου είχαμε (και έχουμε) να αντιμετωπίσουμε πλήθος προβλημάτων και παθογενειών ετών.....

Αναγκαστήκαμε στην σύνταξη του Προϋπολογισμού 2020, να αυξήσουμε το πάγιο τέλος και υποσχεθήκαμε ότι την αύξηση θα την πάρουμε πίσω και θα γίνει και προσπάθεια για περαιτέρω μείωση.

Η αύξηση παγίου για το 2020 ήταν 27 €/έτος ή 2,25 €/μήνα.

Στη σύνταξη του Προϋπολογισμού 2021, για να ανακουφίσουμε ελάχιστα τους συνδημότες μας αποφασίσαμε την μείωση του πάγιου τέλους κατά 12 €/έτος ή 1 €/μήνα (μείωση περί του 45%).

Για να γίνει αυτό, επειδή η υπηρεσία της ύδρευσης είναι ανταποδοτική και ελλειμματική, λόγω του τεράστιου κόστους των αντλιοστασίων και γεωτρήσεων, στηρίξαμε τα νοικοκυριά και με αρκετά χρήματα από τους τακτικούς πόρους ισοσκελίσαμε, έχοντας αποτυπώσει τις δαπάνες αληθώς και όχι με τεράστιες αποκρύψεις (γεγονός των παρελθόντων ετών).

Η προσπάθεια νοικοκυρέματος δεν θα είχε καμιά αξία και αποτέλεσμα, αν οι ίδιοι οι δημότες δεν είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρχε ένα τεράστιο χρέος προς τον ΔΕΔΔΗΕ, παρά το δάνειο που είχε παρθεί το 2017, αποδεικνύοντας την κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση ο Δήμος Ξηρομέρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, να είναι πιστωτικός στον λογαριασμό του Δεκεμβρίου 2020.

Η προσπάθειά μας εστιάζεται στην μείωση περαιτέρω του λειτουργικού κόστους της ύδρευσης (κυρίως όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος) και κατά συνέπεια την περαιτέρω μείωση στους λογαριασμούς των δημοτών.

Για να μπορέσει να μπει ο Δήμος σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται πολύ δουλειά, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, οικονομία και σωστή λειτουργία.

Έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε....

mytikaspress

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμός στο δημόσιο χρήμα έτσι? Για αναρωτηθείτε αν το κάνετε! Σίγουρα όχι!!

Ανώνυμος είπε...

Άρα 2 χρόνια υπομονή ακόμη μπας κ δούμε άσπρη μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Και όραμα χρειάζεται κύριε Δήμαρχε. Όχι μόνο διαχειριστική λογική. Δεσμευθήκατε ότι η αύξηση στο πάγιο του νερού, όπερ σημαίνει επι δικαίων και αδίκων, θα ήταν για ένα έτος για να ανακάμψουν τα οικονομικά και θα την αφαιρέσετε. Το οποίο όμως δεν κάνατε, σαν τον ΕΝΦΙΑ που μπήκε και έμεινε. Εάν θέλατε πραγματικά να εξορθολογίσετε τα οικονομικά των ανταποδοτικών τελών θα φροντίζατε να εισπράξετε τα ανείσπρακτα τέλη. Το αφήγημά σας για διακοπή των παράνομων παροχών διήρκεσε ένα χρόνο και είχε ως θύματα δύο αντιδημάρχους και ο χορός των παράνομων παροχών καλά κρατεί. Καλή η δημιουργική λογιστική αλλά έχετε να κάνετε με δημότες οικονομικά ασθενείς. Καλές και οι μεγαλοστομίες αλλά ο κόσμος δεν αρκείται πλεον σ αυτές.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΤΑΦΈΡΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ ΘΑ ΕΊΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΆ ΧΡΌΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τά πάς Δήμαρχε , έχεις βάλει στόχο την ανάπτυξη στον τόπο μας με τουριστικές επιχειρήσεις-επενδυσεις, αναπτυξιακό στόχο Δημοτικό Φωτοβολταϊκό πάρκο

Ανώνυμος είπε...

η αυξηση εφυγε 45% και θα φυγει και η υπολοιπη
ο δημος πληρωσε τα 550 χιλιαρικα χρεος του αρετακια , τη δοση 150 χιλιαρικα του δανειου και τα τρεχοντα χωρις καθολου νεο χρεος
τα απτα αποτελεσματα δειχνουν την εντιμοτητα και δειχνουν τι γινοταν τα πρηγουμενα χρονια για να παιρνανε καλα πρωτα ο αρχηγος και λιγοι παρατρεχαμενοι, προσωπικοι οδηγοι , προσωπικοι μπατλερ, γραμματεις και φαρισαιοι

τωρα ολοι αυτοι ειναι οι πιο φανατικοι και τους βλεπετε στα φεισμπουκ να λυσομανανε γιατι κοπηκε το χρημα και οι υπολοιποι παθανε στεριτικο συνδρομο καρεκλας και ταμειου

Ανώνυμος είπε...

και όλοι αυτοί τώρα. πώς σιτίζονται, δουλεύουν ? τί κάνουν

Ανώνυμος είπε...

Κόπηκε το χρήμα φίλε 3.13? Όταν ξυπνήσεις τα λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Πάγια μια χαρά πληρώνουμε, νερό όμως δεν έχουμε σε καθημερινή βάση. Μήπως να κάνουμε κάτι με αυτό? Δεν έχουμε όλοι δεξαμενές στα σπίτια μας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Δημαρχαρα.Όσοι πέρασαν στα λαγούμια τους.Το φαγοπότι τους τελείωσε και τρώγονται με τα λυσσακά τους τώρα.Συνέχισε

Ανώνυμος είπε...

Ξανθούλα καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, δε σας παίρνει