Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: «Να είναι εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικών από COVID»


Οι εργαζόμενοι στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν για ακόμη μία φορά πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο υπουργείο Υγείας.....

Ένα από τα σημαντικότερα αιτήματά τους είναι να θεωρείται ο θάνατος των υγειονομικών από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα. Όπως λένε είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στη μάχη της πανδημίας.

Εάν ο θάνατος από κορονοϊό περάσει ως εργατικό ατύχημα τότε οι οικογένειες των υγειονομικών θα δικαιούνται να λάβουν αποζημίωση και να κάνουν χρήση δικαιωμάτων που θα τους στηρίξουν οικονομικά.

«Μέχρι τώρα έχουν πεθάνει περισσότεροι από 25 συνάδελφοι. Πολλοί αγωνίζονται για τη ζωή τους στην Εντατική και πολλοί άλλοι έχουν επιβιώσει. Είναι απαραίτητο αυτοί οι θάνατοι να θεωρηθούν εργατικά ατυχήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση» λέει στο euronews, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μόνιμο αίτημα των εργαζομένων στην υγεία είναι η ένταξη τους επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και η αύξηση των κρατικών δαπανών για την δημόσια υγεία.

Πηγή: EuroNews Γιάννης Καράγιωργας

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο