Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0

 


Οι Αγρινιώτες πήραν τεράστια νίκη 1-0 με το γκολ του Εντινγκά από το 6′ και βγήκαν εκτός επικίνδυνης ζώνης. Το «τριφύλλι» ήταν κάκιστο στο πρώτο μέρος, έχασε τα άχαστα στο δεύτερο μέρος και μοιραία ηττήθηκε.

Σχηματισμοί

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με ένα 4-4-1-1. Είχε τον Μελίσσα στο τέρμα, δεξί μπακ τον Μεντίνα κι αριστερό τον Περέιρα. Στόπερ ήταν οι Τσότσαλιτς, Βάντερσον. Στα χαφ οι Εντινγκά, Ταχάρ, δεξιά ο Ντάλσιο, αριστερά ο Αριγίμπι και ο Ντίας πίσω από τον Καρέλη.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Διούδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Μολό κι αριστερό τον Χουάνκαρ. Στόπερ οι Καραγιάννης, Βέλεθ. Εξάρι ο Νιάς και πιο μπροστά οι Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες. Δεξιά ο Εγκμπακοτό, αριστερά ο Καμπετσής και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.
 Γκολ από τα αποδυτήρια
Ο Παναιτωλικός κατάφερε να αιφνιδιάσει νωρίς τον Παναθηναϊκό. Στο 6’ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Αριγίμπι, απομάκρυνε με κεφαλιά ο Ιωαννίδης, αλλά η μπάλα έφτασε δεξιά εντός περιοχής στον Εντινγκά, ο οποίος με αριστερή βολίδα σκόραρε. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα στην Ελλάδα του Γάλλου μέσου, ο οποίος στις 14/3/21 θα κλείσει τα 33 του χρόνια. Το πρώτο του τέρμα ήταν τη σεζόν 2014-15 με τον Ολυμπιακό εναντίον του Πλατανιά!

Ακυρώθηκε γκολ του Μαουρίσιο

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει και βρήκε δίχτυα στο 16’. Ο Χουάνκαρ σούταρε άτσαλα από μακριά, μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Μαουρίσιο κι έστειλε τη μπάλα από το ύψος του πέναλτι στη δεξιά γωνία του Μελίσσα.

Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε, αφού ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR κι έπειτα από τρία και πλέον λεπτά πάρθηκε η απόφαση να ακυρωθεί.

Ο Παναιτωλικός με το προβάδισμα έκλεισε τους χώρους κι έπαιζε σφιχτά στην άμυνα, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν φλύαρος και δεν βρήκε φάσεις. Μία υποψία ευκαιρίας σημειώθηκε στο 29’. Σέντρα του Βιγιαφάνιες, η μπάλα πέρασε από Ιωαννίδη κι Εγκμπακοτό, που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Το ημίχρονο, λοιπόν, έκλεισε με τελικές 1-1 και τον Παναθηναϊκό να έχει κατοχή 62%-38% υπέρ του, αλλά και να είναι πίσω στο σκορ.
 Τρομερές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός!
Ο Μπόλονι με την έναρξη του δεύτερου μέρους, έριξε στη μάχη τον Αϊτόρ αντί του Καμπετσή και ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το ματς. Έκλεισε τον Παναιτωλικό στην περιοχή του και πίεσε ασφυκτικά. Στο 51’ ο Αϊτόρ άφησε τη μπάλα στον Μολό, ο οποίος σούταρε και η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ.

Στο 55’ οι «πράσινοι» άγγιξαν το γκολ. Τρομερή ενέργεια του Χουάνκαρ, γύρισε από αριστερά, το πλασέ του Βιγιαφάνιες κόντραρε και στη συνέχεια το δεξί σουτ του Ιωαννίδη έδιωξε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Μελίσσας.

Στο 61’ νέα τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Κάθετη του Μαουρίσιο, ο Βιγιαφάνιες άφησε τη μπάλα, ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ κι απέκρουσε ο Μελίσσας. Η μπάλα πήγε στον Αιτόρ που σούταρε με το αριστερό κι έδιωξε ο Τσότσαλιτς πριν τη γραμμή. Στην εξέλιξη ο Μελίσσας έδιωξε κεφαλιά του Ιωαννίδη σε κόρνερ!
Δοκάρι!
Στο 67’ ο Παναθηναϊκός έχασε ΑΠΙΘΑΝΗ ευκαιρία. Μπαλιά του Αϊτόρ στην πλάτη της άμυνας, ο Βιγιαφάνιες έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Ενγκμπακοτό από τα δύο μέτρα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Ενδεχομένως να άγγιξε ελάχιστα τη μπάλα και ο Μελίσσας.

Στο 69’ απείλησε για πρώτη φορά ο Παναιτωλικός με τον Διούδη να διώχνει εντυπωσιακά το αριστερό σουτ του Τσιγγάρα.

Στο 76’ από σέντρα του Μολό, η μπάλα έφτασε στον Ενγκμπακοτό κι αυτός φάτσα με το τέρμα έπιασε εστία, ενώ στη συνέχεια σουτ του Ιωαννίδη κόντραρε στον Τσότσαλιτς.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά (77’ Τζανακάκης), Ντάλσιο (84’ Κωνσταντόπουλος), Ταχάρ (65’ Τσιγγάρας), Ντίας, Αριγίμπι (84’ Αρσούρα), Καρέλης (77’ Βέργος).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (80’ Τζαβίδας), Βέλεθ, Καραγιάννης (83’ Αθανασακόπουλος), Χουάνκαρ, Νιάς, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (73’ Μακέντα), Καμπετσής (46’ Αϊτόρ), Ενγκμπακοτό (83’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης.

onsports.gr 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο