Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Oριστικά κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες του Πάσχα

        Τι θα ισχύσει για τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών, κατά τις ημέρες του Χριστιανικού Πάσχα, ορίζει νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.
        Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, για το διάστημα από 12 Απριλίου έως και 20 Απριλίου 2020, οι νέες ρυθμίσεις για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού στους χώρους λατρείας προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

α)-Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας....



   β)-Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (π.χ. ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα, σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.
γ)-Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.
δ)-Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΣΩΡΕΥΩΝΤΑΙ ΠΧ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣΕΙΤΕ ΝΑ ΝΑΟΥΝΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΤΑΦΩ Η ΤΟ ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ.
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΟΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ.
    ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΥΡΕΥΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Από τα χειρότερα Πάσχα πού θα κάνουμε!
    Ελπίζω τού χρόνου να έχουμε Την υγεία μας κ τίς εκκλησίες ανοιχτές...
    Εύχομαι καλή Ανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή είναι η εκκλησία. Αδιαφορούσε και αδιαφορεί για τους πιστούς. Το μόνο που ενδιαφέρει την Ιερά σύνοδο είναι η εξουσία και ο έλεγχος σκέψεις των πιστών. Οι ίδιοι παίρνουν μέτρα για τον εαυτό τους (π.χ θερμομετρηση πριν την σύνοδο) και αδιαφορούν για τους υπόλοιπους. Θα χαρούν ιδιαίτερα να μαζέψουν κόσμο έξω από τις εκκλησίες για να επιβεβαιώσουν την δύναμη τους. Προσωπικά όταν θέλω να ακούσω λειτουργία ανοίγω το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Δεν πάω εκκλησία γιατί αηδιάζω με τα λόγια και τις πράξεις των παπάδων που είναι αντίθετα με τον λόγο του Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσον εγωισμό κρύβει το μήνυμα του 8:27 ! Ποια φωνή ακούγεται στο ράδιο αδερφέ μου; Δεν ψέλνει παπάς στο ράδιο ψάλει η Πάολα; Εκεί δεν αηδιάζει; Από πού τον έμαθες το λόγο του Θεού αδερφέ μου και τον συγκρίνεις με τα έργα τον παπάδων; Ο γέρο παπάς δεν τον έμαθε στη γιαγιά σου κ στη μάνα σου και στα ελεγε κ σένα όταν ήσουν μικρός; Ο παπάς δεν κράτησε το Ευαγγέλιο ζωντανό τόσα χρόνια Παρ όλες τις αμαρτίες και τα λάθη του τ ανθρώπινα; Σ' αυτόν τον λόγο του Θεού δε λέει ότι ακόμα κι αν μπει λογισμός στο μυαλό σου για γυναίκα ήδη έχεις διαπράξει αμαρτία; Σ' αυτό το λόγο δε λέει ότι αν πεις τον αδερφό σου ανόητο έχεις ήδη διαπράξει φόνο; Και τόσα άλλα που καθημερινά τα κάνεις κ συ και γω? Γιατί δεν αηδιάζει και με τα δικά μας κ αηδιαζειςς μόνο με του παπά; Και από πού βγήκε ο παπάς; Ήρθε απ' το διάστημα; Το παιδί το δικό σου το δικό μου και του γείτονα είναι ο παπάς όχι άγγελος απ' τον ουρανό. Κατά το λαό κι άρχοντες κατά τους πιστούς και ο παπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε 2:07μμ
    Χαιρομαι που επιβεβαιωνεις τα λογια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι έχεις εγωισμό, λυπούμαι που το διαπιστώνω εγω, εύχομαι να αλλάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο