Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Η Google ετοιμάζει χρεωστική κάρτα και σύστημα καταθετικών λογαριασμών

Τον Νοέμβριο είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Google ετοιμάζει σύστημα καταθετικών λογαριασμών το οποίο θα διαθέσει στο κοινό το 2020. Τώρα, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία σχεδιάζει την έναρξη λειτουργίας του συστήματος. Οι λογαριασμοί θα συνδέονται με το Google Pay, ενώ θα υπάρχει και φυσική χρεωστική κάρτα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τεχνολογικός κολοσσός δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα. Η πρώτη της προσπάθεια ήταν η Wallet card, μία κάρτα που συνδέονταν με το Google Wallet και επέτρεπε αγορές σε φυσικά καταστήματα με χρήματα που έπαιρνε από το ψηφιακό πορτοφόλι ή τους συνδεδεμένους λογαριασμούς.
Η φωτογραφία της κάρτας προέρχεται από μία πηγή του TechCrunch και στην ουσία είναι το μοναδικό στοιχείο που πήρε στα χέρια της η ιστοσελίδα. Ωστόσο, ο ιστότοπος αναφέρει ότι η νέα Google Pay card και οι καινούργιοι λογαριασμοί δεν θα διαφέρουν πολύ από το παλιό σύστημα του Wallet.
Σύμφωνα με το TechCrunch, η φυσική κάρτα θα είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό του χρήστη και θα επιτρέπει τις αγορές σε φυσικά καταστήματα μέσω POS. Επιπλέον, θα υποστηρίζει και ανέπαφες συναλλαγές.
Η εφαρμογή Google Pay θα λειτουργεί σαν ένα κλασικό τραπεζικό app όπου ο χρήστης βλέπει τις καταθέσεις, τις αναλήψεις, και όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιεί. Ωστόσο, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσει κανείς καταθετικό λογαριασμό της Google, γιατί πολύ απλά μπορεί να συνδέσει στο app οποιονδήποτε άλλο τραπεζικό λογαριασμό διαθέτει.
Θεωρητικά, το Google Pay θα δημιουργεί εικονικούς αριθμούς λογαριασμού και η χρήση της κάρτας που συνδέεται με την εφαρμογή θα είναι πιο ασφαλής. Επιπλέον, το app του τεχνολογικού κολοσσού ενδεχομένως θα είναι πιο αξιόπιστο από τις εφαρμογές των μικρών εγχώριων ή διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
Το TechCrunch δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για την κυκλοφορία της κάρτας, την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος, ή το πότε θα ενημερωθεί το app.
 
πηγή: techmaniacs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο