Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Μπλόκα παντού, drones και πρόστιμα

Επι ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να «αποκρούσει» εκδρομείς που θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους για το Πάσχα.
Το μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια καθώς είναι δεδομένο πως πολλοί θα επιχειρήσουν με διάφορα τρικ να αφήσουν την Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει σαφείς οδηγίες οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται να είναι πολύ σχολαστικοί και οι αστυνομικοί να μην δέχονται καμία δικαιολογία. Παράλληλα, οι αρχές έχουν ανακοινώσει ήδη τον διπλασιασμό των προστίμων που για άσκοπες μετακινήσεις θα ανέρχεται στα 300 ευρώ. Επίσης οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε αφαίρεση πινακίδων και θα υποχρεώνουν σε αναστροφή τους επιβάτες.
Παράλληλα, μπλόκα θα στηθούν τόσο σε εθνικές οδούς όσο και σε παράδρομους. Στην Αττική θα υπάρχουν μπλόκα σε αρκετά σημεία, όπως στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, Μαρκοπουλου, Μαραθώνος και λεωφόρο Πεντέλης προς Νέα Μάκρη μεταξύ άλλων. Ανάλογα θα είναι τα μέτρα και για όσους από την Θεσσαλονίκη επιχειρήσουν να πάνε στην Χαλκιδική.
Στο σχέδιο μετέχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνώντας στα κοινωνικά δίκτυα σελίδες με κόσμο που τυχόν παρακινήσουν τους πιστούς να αγνοήσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και να βρεθεί στους ναούς.
Ακόμη και το Λιμενικό συμμετέχει στους ελέγχους που θα είναι εντατικοί στα λιμάνια της χώρας για όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν και δεν έχουν μαζί τους το Ε1, κάτι που θα ισχύει και στα αεροδρόμια, αλλά και τα ΚΤΕΛ.

Εντατικές περιπολίες στους ναούς

Στην Αστυνομία υπάρχει ανησυχία για τις ημέρες κορύφωσης του Δράματος ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο στις εκκλησίες καθώς η ανησυχία πως κάποιοι θα σπάσουν την καραντίνα και θα πάνε σε Λειτουργίες, εντείνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες στον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ προβλέπονται περιπολίες ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός έξω από ναούς οι οποίοι θα λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς μεγάφωνα.
Τα μέτρα θα είναι πολύ αυστηρά ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι την Μεγάλη Παρασκευή ο επιτάφιος θα γίνει εντός των ναών.

Ελεγχοι με drones το Πάσχα

Οι περιπολίες θα είναι πιο εντατικές από σήμερα έως και την Κυριακή το απόγευμα, καθώς η κυβέρνηση έχει επισημάνει σε κάθε τόνο, πως δεν πρέπει να υπάρχουν μετακινήσεις χωρίς σοβαρό λόγο, στο πιο σημαντικό «τεστ» ίσως για τους πολίτες, από την ημέρα που έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στην χώρα.
Φυσικά η κορύφωση της επιχείρησης της αστυνομίας θα λάβει μέρος την Κυριακή του Πάσχα, που θεωρείται και η πιο κρίσιμη μέρα. Drones και ελικόπτερα θα πετούν πάνω από περιοχές, ιδίως στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου θα ελέγχουν αν γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις ατόμων που θα επιχειρήσουν να ψήσουν.
 https://www.dikaiologitika.gr/

2 σχόλια:

  1. ΝΤΑΞ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ.Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ.ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΠΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δουλεύετε όλη η Αθήνα γύρισε στα χωρια στο Ξηρόμερο.κ ολα τα μαγαζιά ανοιχτά κ μας δουλευετε ότι κανετε κ σωστά τη δουλειά σας.η αστυνομία κανει τα στραβά ματια για γνωστούς.μας δουλευουν ολους μ φενετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο