Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο Ιερώνυμος έστειλε επιστολή στην Κεραμέως: Ζητά να ανοίξουν οι εκκλησίες


Με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος της ζητά να ανοίξουν οι εκκλησίες, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό. Σημειώνεται όμως ότι μέχρι στιγμής από το υπουργείο Παιδείας δεν επιβεβαιώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε επιστολή στην υπουργό.....


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έστειλε την επιστολή στη Νίκη Κεραμέως μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, μετά το Πάσχα και αφού πρώτα ενημέρωσε στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνο που ζητά ο Αρχιεπίσκοπος από τη Νίκη Κεραμέως είναι στο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων να ανοίκειου και οι εκκλησίες για τους πιστούς και αυτό να γίνει με τα μέτρα που θα προτείνουν οι αρμόδιοι για τον αριθμό των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους Ναούς και ποιες αποστάσεις θα πρέπει να τηρούν.
agriniopress.

21 σχόλια:

  1. Με τίποτα δεν βαζουν μυαλό τα παπαδαρια!!! .. η επιτομή της αντικοινωνικης συμπεριφορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έπρεπε να συλλογιζόμαστε πρώτα προτού γράψουμε τέτοια σχόλια στο blog. Ορισμένοι νομίζουμε ότι είμαστε ανώτεροι από ανθρώπους οι οποίοι θυσίασαν τα πτυχία της Νομικής, της Ιατρικής, της ψυχολογίας, της θεολογίας κλ. για να αφοσιωθούν στην ιεροσύνη. Απομακρυνθήκαμε από το Θεώ και νομίζουμε ότι είμαστε μοντέρνοι, άνθρωποι του μέλλοντος. Τέλος το θέμα της εκκλησίας αφορά κληρικούς και λαϊκούς οπότε μην προσβάλλουμε έναν ολόκληρο λαό.

      Διαγραφή
  2. Φερεται...να εστειλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρέσει κομουνιστής αμέσως ν κατηγορήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τραβα σε κανενα νυχτερινο σχολειο μπας κ μαθεις να γραφεις κ μετα μπες στα σαητ κ σχολιασε..

      Διαγραφή
  4. Φέρεται να έστειλε λέμε.αρε κομουνιστής που είσαι αμέσως ν κατηγωρισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους να μπορέσουμε να πάμε στην Εκκλησία ως ελεύθεροι πολίτες και όχι ως παράνομοι. ΝΑ ΑΝΟΊΞΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη αλλά ??
    Τα τζαμιά για το ραμαζάνι θα είναι ανοιχτά και θα είναι γεμάτα αδελφέ??
    Αν τα προτιμάτε αντί για τις εκκλησίες μπορείτε να πάτε????
    Δημοκρατία έχουμε!??? Έχουμε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα τζαμια κ τα ραμαζανια δε τους ενοχλουν.η ορθοδοξη εκκλησια ενοχλει.πρεπει να γινουμε εβραιοι αθεοι σιωνιστες για να μην ενοχλουμε

      Διαγραφή
  7. Αν θα ανοίξουν τα γήπεδα αφορά τους φιλάθλους; Αν ο ιός μεταδοθεί δεν θα μεταδοθεί μόνο σε Χριστιανούς αλλά σε όλη την κοινωνία. Έχει παγώσει η οικονομία, έχουν καταστραφεί οικογένειές και το μόνο μέλημα μας αν θα ανοίξουν οι εκκλησίες...

    Μια επίδειξη ισχύος από μια σκοταδιστική και εκβιαστική εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε γιατί εσύ και η οικογένεια σου δεν παραμένετε στο σπίτι;;; στα χωριά όλοι έξω είναι, για να μην μιλήσω για τις καφετέριες με κόσμο μέσα πρωί βράδυ. Ορισμένοι τώρα θυμήθηκαν την οικονομία! Όταν έκλεβαν το δημόσιο από δήμαρχο μέχρι ο βοσκός ήταν καλά. Οπότε μην μιλάς εσύ ούτε για μετάδοση ιό ούτε για οικονομία!

      Διαγραφή
    2. Σκοταδισμός υπάρχει στο μυαλό σου κύριε. Κοίτα γύρω σου να δεις πραγματικές απειλές και άσε την Εκκλησία. Όλοι έχουμε οικογένειες και δόξα τω Θεώ είμαστε μια χαρά.

      Διαγραφή
    3. Κάνε μια βόλτα στις πλατιές των χωριών γύρο σου και μετε σχολίασε το ίδιο επιθετικά όπως κάνεις και για την Εκκλησία.!! Να δούμε ποιος είναι επικίνδυνος και ποιος όχι. Σκοταδισμός είναι ο τρόπος που κρίνεις.

      Διαγραφή
    4. Μιλάς για μέλημα αλλά σχολιάζεις βλέπω για την Εκκλησία. Τόσο πολύ σε ενοχλεί να ανοίξει;!

      Διαγραφή
  8. Ο επιτάφιος ενοχλούσε. Η Πρωτοψάλτη όχι.
    Οί καμπάνες ενοχλούσαν. Οι μιναρέδες Όχι.
    Η Μεγάλη Εβδομάδα ενοχλούσε. Το Ραμαζάνι όχι.
    Βγάλε συμπεράσματα μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά τις αρλουμπες περί μεταλαβιας που δεν κολλάει οι παπάδες κοπτωνται να ξαναγεμισουν τα παγκαρια με κερματα και να επαναβεβαιωσουν τη συμβολική -ψυχική χειραγωγηση των "προβατων" (των μελών του "ποιμνιου"με άλλα λογια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρλούμπες είναι αυτά που πιστεύεις και γράφεις! Είσαι βλάσφημος, και δεν γνωρίζεις τι σημασία του "ποιμνίου"

      Διαγραφή
    2. Όταν θα έρθει ο Δεκαπενταυγουστος να θυμάσαι αυτά που γράφεις, όχι τότε καλός με κουστούμι στην Εκκλησία που εσύ κάνεις επίθεση τώρα.

      Διαγραφή
  10. Ξεκάθαρος ρατσισμός κατά τον Χριστιανών!Κλείνουν τις Εκκλησίες και ανοίγουν τα τζαμιά. Δεν μας επιτρέπουν να πάμε στην Εκκλησία και αν παμε μας δίνουν πρόστιμο. Ξυπνήστε δεν απειλούμαστε από τον ιό αλλά από τον αθεϊσμό και το μασονισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απάντηση στο φίλο με τα (παπαδαριά) Μην κοιτάς το δάσος κοίτα το δέντρο.!!!!!
    Κάτσε αναπαυτικά στην άθεη καραντίνα, που σου επέβαλαν οι σύγχρονοι εθνοσωτήρες, βολέψου και μετά από έξι μήνες τα λέμε????????
    Αυτοί που θέλουν να σε σώσουν πήγαν σε σωρεία νοσούντων ανθρώπων χωρίς την κατάλληλη περιβολή.Κατά τα άλλα αποφασίζουν μαζί με κάποιους πριν από εμάς για εμάς.???????
    ΑΑΑ!!! Χαιρετισμούς στον Ιμάμη!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο