Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Τηλεδιάσκεψη-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με φορείς της υδατοκαλλιεργειας

Στα πλαίσια των δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας covid-19, πραγματοποιήσαμε στις 9/4/20 μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλο και Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Ζαΐμη, τηλεδιάσκεψη στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Από τους εκπροσώπους του τομέα της Υδατοκαλλιέργειας, συμμετείχαν ο κ. Τουραλιάς Απόστολος, Πρόεδρος Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, ο κ. Μπόκας Κων/νος, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Ελλήνων Θαλασσοκαλλιεργητών και ο κ. Κουρκουμέλης Ιωάννης, Πρόεδρος Συνδέσμου Υδατοκαλλιεργητών Νομού Αιτωλ/νίας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Κώστας Μήλιος, Κτηνίατρος της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας.

Από την πλευρά μου επεσήμανα την σημαντική συνεισφορά της υδατοκαλλιέργειας στην οικονομία του τόπου μας και τόνισα την κοινωνική διάσταση των επιπτώσεων από το πρόβλημα της πανδημίας στις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, μετέφερα την αγωνία των εργαζομένων για τυχόν επιπτώσεις στην απασχόληση και το εισόδημα τους.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προτεραιότητά μας παραμένει η στήριξη των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Όλοι συμφωνήσαμε στη συνέχιση της μεταξύ μας επικοινωνίας και την εγκατάσταση μιας μόνιμης συνεργασίας.

Μιχάλης Γούδας
Εντεταλμένος Σύμβουλος/ Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

3 σχόλια:

  1. Δεν μπορούν οι ιχθυοκαλλιέργειες να ζητούν χρήματα. Τι ενοίκιο πληρώνουν; Πότε έβγαλαν ψάρι για τον απλό κόσμο στην ποιότητα και στην τιμή που τα πουλούν στο εξωτερικό. Βγάζουν την τελευταία ποιότητα και με τιμή ίδια η και μεγαλύτερη από αυτή της πώλησης στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιο παλλια τρωγαμε γαυρο-σαρδελες και μαριδες.οι σημερινοι ανθρωποι θελουν να τρωνε το ψαρι με μαχαιροπηρουνο.ας φανε οτι τους δινουν.δεν ειναι κακο.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δωσε στο λαο ψωμι που πειναει και ασε τις ιχθυοκαλιεργειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο