Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Βόνιτσας: Πάρτε τώρα πίσω το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τηλ.Επικ/νιας:2643061211-6988068439
Πληροφορίες: Mυλωνίδης Ευθύμιος
Email: syllogosd.nvonitsas@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

       Η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, παρότι η εκπαιδευτική κοινότητα τους προειδοποίησε  να μην τολμήσουν να φέρουν το νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο εν  μέσω πανδημίας και κοινωνικού αποκλεισμού  με τους εκπαιδευτικούς φορείς «στο σπίτι», επέλεξαν τελικά το αντίθετο.
         Το  φανέρωσαν σήμερα για να το  φέρουν προς ψήφιση άμεσα. Να  φέρουν προς ψήφιση νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις αντιδραστικές, βαθιά νεοφιλελεύθερες- συνέχεια του νόμου που αναγνωρίζει τους τίτλους των κολεγίων ως πανεπιστημιακά πτυχία - που θα γυρίσουν την εκπαίδευση στον καιρό των μνημονίων, των αγαπημένων τους χρόνων 2012-2014 και ακόμη πιο πίσω με αναχρονιστικές διατάξεις βγαλμένες από το «πειθαρχικό» οπλοστάσιο προ του 1980............


•-Επιδιώκουν να αλλάξουν την ίδια τη φιλοσοφία του νηπιαγωγείου δίνοντάς του χαρακτηριστικά Γυμνασίου με εκτεταμένη εισαγωγή ξεχωριστών διδακτικών αντικειμένων, αγνοώντας τα αναλυτικά προγράμματα και τα περί διαθεματικότητας και ολιστικής γνώσης.
•-Επαναφέρουν την τιμωρητική προσωπική αξιολόγηση στο πνεύμα του Π.Δ. 152 της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και  προχωράνε και στην εξωτερική αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων εμπλέκοντας μάλιστα και τους δήμους ως αξιολογητές!
•-Αυξάνουν τον ανώτερο αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα  από 22 στους 26. Έτσι σκέφτονται να καλύψουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης: Να μειώσουν τα τμήματα , να ¨τσουβαλιάσουν¨τους μαθητές αλλά και να αφήσουν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία. 
•-Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με αυτό το νομοσχέδιο βρήκε τι λείπει σήμερα από το εκπαιδευτικό σύστημα, βρήκε την αιτία των όποιων προβλημάτων συμπεριφοράς των μαθητών και εφαρμόζοντας "παιδαγωγική από το ...μέλλον" δίνει τη λύση: Να "χαρακτηρίζονται" οι μαθητές και οι μαθήτριες με καταγραφή της "διαγωγής" τους. «Κοσμιοτάτη», «Κοσμία», «επίμεμπτη» με ολίγον λεκτικό εκσυγχρονισμό, σε Εξαιρετική, Καλή, Μεμπτή. Για τη βέργα πάντως δεν κάνουν λόγο στο παρόν νομοσχέδιο.
•-Με το παρόν νομοσχέδιο επιδιώκουν να θεσμοθετήσουν τον  εκπαιδευτικό «εμπιστοσύνης», δηλαδή εκπαιδευτικό που θα έχει ως αρμοδιότητα να παρέχει συμβουλές και παιδαγωγική υποστήριξη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες  με στόχο τη διαχείριση εκπαιδευτικών και κοινωνικών προβλημάτων. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτικοί της τάξης που χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους μαθητές καθημερινά  προφανώς για το Υπουργείο Παιδείας και τη Ν.Δ. θα λογίζονται ως εκπαιδευτικοί χαμηλής εμπιστοσύνης! Ο σύλλογος διδασκόντων τους ενοχλεί. Δεν θέλουν να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Έχουν δυσανεξία στο ¨συλλογικό¨!!!
•-Θέλουν κυρίως το Γυμνάσιο και το Λύκειο να τα μετατρέψουν σε  εξεταστικά κέντρα με τράπεζες θεμάτων  με επαναφορά της βάσης του 10 καθιστώντας  την εκπαίδευση πιο εντατική και πιο ανταγωνιστική, με αύξηση της μαθητικής διαρροής και των ταξικών φραγμών.
•-Επιδιώκουν να «δώσουν» μαθητές στην ιδιωτική εκπαίδευση με θεσμοθέτηση βάσης για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκλείεται μεγάλος αριθμός μαθητών  ως μη ικανοί. Θα είναι, όμως, «ικανοί» να πληρώσουν οι οικογένειές τους στις ιδιωτικές σχολές και στα κολέγια, που πρόσφατα και σε μια νύχτα τα βάφτισαν πανεπιστήμια, καθώς και στα «Σκοιλ Ελικικού».
•-Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στα πρότυπα σχολεία και όχι στην «πρότυπη» εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και ταξικούς φραγμούς.

      O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο μαζί με τους γονείς να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να μην κατατεθεί τελικά το νομοσχέδιο. 

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ  ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 
ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

5 σχόλια:

  1. εγω ρε παιδια θελω ενα σχολειο που να μην παταω το ποδι μουκαι να πηγαινω καθε ιουνιο να μου δινουν και το απολυτυριο
    εγω θελω να γινω δασλαλος η καθηγητης και να μην λογαριαζω κανεναν και να μην με ελεγχει κανενας
    αυτο ειναι νομοσχεδιο οχι αυτα τα νομοσχεδια που θελετε εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νά σάς θυμίσω ότι μνημόνια είχαμε καί από τό 14-18 (αριστερά βεβαίως), αλλά βλέπω ότι επιλεκτικά τά ξεχνάτε.
    Μπορείτε νά κάνετε πολιτική,όχι όμως μέσα στά σχολεία,η δουλειά σας είναι κάτι άλλο από αυτό.
    Επί συριζα πού είχατε εξαφανισθεί,τώρα σάς φταίνε όλα;
    Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χολή μόνο βγάζεις!
    Γίνε δάσκαλος/καθηγητής κι ύστερα να έχεις άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε δασκαλακοι και δασκαλουλες της βονιτσας αφου η κοινωνια σας ξερει πιοι ειστε και τι ρολο παιζετε.ολοι ειστε πυθηνια οργανα του συριζα για να κανετε αοριστη αντιπολιτευση.γιατι δεν κανετε κριτικη στον ευατο σας που πληρωνεστε 12 μηνες ενω δουλευετε 4 μηνες το χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά τούς επιστήμονες.Αν δέν πάνε φροντιστήρια τά παιδάκια πού τά χρυσοπληρώνουν οί γονείς
    ούτε τό όνομά τους δέν θά ξέρανε νά γράφουν.
    Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα κύριε/α 12:08

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο