Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών «χαλούσε» μεταγραφές του Παναιτωλικού

Τα «καναρίνια» αρκετές φορές άλλαξαν τον σχεδιασμό τους ελέω του κάκιστου οδικού δικτύου που υπήρχε, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το «σήριαλ» Κοβάσεβιτς.
Ημέρες καραντίνας και είναι ευκαιρία να ξεσκονίσουμε τη μνήμη μας και να θυμηθούμε παλιές ποδοσφαιρικές ιστορίες, που «στράβωσαν» για τρελούς λόγους και αν είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, ίσως και να άλλαζαν το ρου της ιστορίας μέσα στο γήπεδο.

Ο Παναιτωλικός διαχρονικά έχει «καλό» μάτι στην αγορά και είναι ένα μαγαζί γωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια όμως, καλούνταν να αντιμετωπίσει έναν… περίεργο εμπόδιο που αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στις μεταγραφικές του κινήσεις, την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών!
Όσο… κάπως και αν ακούγεται, η αναγκαστική μετακίνηση μέσω της καρμανιόλας που ήταν ο συγκεκριμένος δρόμος, ήταν όχι απλά «τροχοπέδη» στις μεταγραφικές του κινήσεις, αλλά «χάλασε» και ορισμένα deal. Κυρίως ξένων, καθώς πάρα πολλοί υποβάλλονταν σε ένα «σοκ», μόλις αντιλαμβάνονταν πως έπρεπε να οδηγούν στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.
Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στις αρχές της δεκαετίας, στο μεταγραφικό σήριαλ που πρωταγωνίστησε ο Νέναντ Κοβάσεβιτς. Το 2011 τα «καναρίνια» επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία και παρότι «νεοφώτιστοι», προσπάθησαν να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν τον Σέρβο μέσο. Διεθνής με πάνω από 20 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και δις νταμπλούχος με τον Ερυθρό Αστέρα, εκείνον τον Γενάρη είχε μεν επαναπατριστεί μετά από 5 χρόνια στη γαλλική Λανς, αλλά ήθελε να συνεχίσει στο εξωτερικό. Τα «καναρίνια» έκαναν την υπέρβαση, συμφώνησαν σε όλα και ένα απόγευμα στα μέσα του Ιουνίου, ο 31χρονος τότε χαφ έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Εκεί τους υποδέχθηκαν άνθρωποι της ομάδας και ένα κομβόι με δύο αυτοκίνητα ξεκίνησε για το Αγρίνιο, όπου θα διανυκτέρευαν και την επομένη θα έπεφταν οι υπογραφές.
Το βράδυ δείπνησαν στο Emileon, το ζεύγος Κοβάσεβιτς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Φώτη Κωστούλα, Μάκη Μπελεβώνη, όμως μία ημέρα μετά ο παίκτης ζήτησε 48 ώρες διορία ώστε να απαντήσει και πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Όντως μετά από δύο ημέρες επικοινώνησε με τα «καναρίνια», αλλά αρνήθηκε τελικά την πρότασή τους. Ο λόγος του «ναυαγίου» ήταν πως η κυρία Κοβάσεβιτς «έφριξε» με τον δρόμο και μετέφερε στον άνδρα της πως είναι αδύνατον για εκείνη να μετακινείται μαζί με τα παιδιά τους σε αυτόν, κάθε φορά που θα πηγαίνει ή θα επιστρέφει από τη Γαλλία και τη Σερβία, αφού ταξίδευε συχνά λόγω υποχρεώσεών της. Ο μύθος λέει πως παρουσιάζονταν ανένδοτη και ο παίκτης αντιλήφθηκε πως εάν τελικά πει το «ναι» στον Παναιτωλικό, θα κληθεί να περνά το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς (η συμφωνία είχε διετή ορίζοντα) μακριά από την οικογένειά του και τελικά το deal χάλασε.
Λίγο αργότερα μάλιστα κάτι ανάλογο συνέβη και με διεθνή αμυντικό από το Καμερούν που επίσης έφτασε στη χώρα μας αλλά για αντίστοιχο λόγο ματαίωσε τη μεταγραφή του στα «καναρίνια», τα οποία γενικότερα πολλές αρκετές φορές κλήθηκαν να διαχειριστούν αντίστοιχες περιπτώσεις.
Έτσι δεν υλοποιήθηκε ποτέ μία κίνηση, που ίσως να άλλαζε την πορεία των «κυανοκίτρινων» εκείνη τη σεζόν.

gazzetta.gr

2 σχόλια:

  1. ....ασε μας ρε αδερφε,οτι την πειραξε ο δρομος ή τους πειραξε ο δρομος και τους αλλους που ηθελαν να ερθουν.Με το παχυλο μεροκαματο που θα επαιρνε και καθε μερα απο την Αθηνα με τα ποδια σαν προετοιμασια να το'κανε,ευχαριστημενος θα ηταν.Το θεμα ειναι οτι μιλατε στην επι Κωστουλα εποχη με τα λεφτα που δηθεν αγαπαγανε ολοι τον Παναιτωλικο και ηταν ΟΛΟΙ Τιτορμος με σκοπο την φημη αλλα και ψιχουλεύμα.Γραψε και για το κακο που εκανε στην προ Κωστουλα εποχη,που
    ηθελε να αγοραζει τζαμπα ταλεντα(επειδη ηταν το ονειρο καθε ταλαντουχου να παει σε υψηλοτερο επιπεδο) και μετα να τους πουλαει για να ξεπληρωνει χρεωλυσια.Γραψε για τους κλικαδωρους παραγοντες που εθρεφε, γραψε και για το κακο ονομα στις πληρωμες που ειχε τοτε.Αρα δεν εφταιγε
    η εθνικη οδο αλλα το κακο ονομα που ειχε στα νταραβερια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΕΣΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥΞΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ.ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο