Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Πάτρα: Πήγαν για κλειδάριθμο, έφυγαν με πρόστιμο

Ουρές έξω από την Α΄και τη Γ΄ΔΟΥ Πατρών, παρατηρήθηκαν χθες, καθώς δεκάδες φορολογούμενοι έσπευσαν στις δύο οικονομικές υπηρεσίες, χωρίς να έχουν κλείσει κάποιο ραντεβού, με αποτέλεσμα να βρουν τις πόρτες κλειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ξαφνική αύξηση προσελεύσεων στις δύο εφορίες, προκλήθηκε από άτομα έτρεχαν να εκδώσουν κλειδάριθμους, για να κάνουν χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών του Taxinet, κάτι που είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσουν την υποβολή αίτησης για το επίδομα των 800 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, για την έκδοση κλειδάριθμου, είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία του φορολογούμενου στη ΔΟΥ. Ωστόσο, βρήκαν τις πόρτες κλειστές, αφού εδώ και πολλές ημέρες καμία οικονομική υπηρεσία της περιοχής, δεν δέχεται επισκέψεις από το κοινό, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.
Δεκτές γίνονται επισκέψεις στις ΔΟΥ, μόνο αν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του φορολογουμένου και πάντα, μετά από ραντεβού.
Μάλιστα, λόγω της υπερσυγκέντρωσης φορολογουμένων στις εισόδους των δύο εφοριών, κλήθηκε η Αστυνομία και σε κάποιες περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ, αφού η άδεια για κυκλοφορία, δεν προβλέπει προσέλευση στην εφορία.
Πάντως, οι φορολογούμενοι που δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν, θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα ή να τηλεφωνήσουν στην εφορία τους, για να δουν πώς μπορούν να διευθετήσουν το πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ, μελετά τρόπους, ώστε τις επόμενες ημέρες να είναι δυνατή η απόδοση κλειδάριθμου, χωρίς τη φυσική παρουσία φορολογούμενου στη ΔΟΥ.
dete.gr

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο