Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Χ. Γώγος: Αυτή την ημερομηνία θα γνωρίζουμε το πότε θα έχουμε αποκλιμάκωση της επιδημίας

O καθηγητής Χ. Γώγος μιλά με θετικούς όρους: «Πηγαίνουμε καλά. Θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ χειρότερα».
Η εκτίμησή του αφορά τη χώρα, αλλά και την περιοχή. Η χθεσινή ημέρα ήταν ήσυχη για το ΠΓΝΠ. Κάτω από 10 ήταν τα σοβαρά κρούσματα που τελούν υπό νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ έχει βελτιωθεί η υγεία του δημοσιογράφου που γνωστοποίησε αυτοβούλως ότι νόσησε.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, γύρω στις ημέρες του Πάσχα θα έχουμε μια εικόνα του χρόνου για τον οποίο θα μπορούμε να συζητάμε για αποκλιμάκωση του συναγερμού. Ο καθηγητής δεν έχει να πει κάτι παραπάνω γι’ αυτό: Είναι απολύτως πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση. Συμφωνεί πάντως ότι ο εγκλεισμός των πολιτών δεν είναι ευχάριστη κατάσταση, σωρεύει άλλα ζητήματα και θα πρέπει κάποια στιγμή να αρθεί. Αλλά δεν είναι η στιγμή.
Για τους λοιμωξιολόγους, γενικά η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν οι εντοπισμένοι «πονοκέφαλοι»: Καταυλισμοί προσφύγων και άλλα συναφή.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν, με την άρση των περιορισμών, προκύπτουν κρούσματα δεξιά ή αριστερά. Ελπίζεται ότι τα πράγματα τότε θα είναι αντιμετωπίσιμα με μεγαλύτερη ευκολία. Αλλά όρκο δεν παίρνει κανείς για τίποτα, σ’ αυτή τη φάση.
dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο