Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Προχωράνε οι διαδικασίες κατασκευής προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου στον ΤΡΥΦΟΥ

              Προχωράνε οι διαδικασίες για το στήσιμο της προτομής, της αείμνηστου ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου στο χωριό ΤΡΥΦΟΣ Ξηρομέρου (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας), στον τόπο που γεννήθηκε. 
      Η Γεωργία Βασιλειάδου, που γεννήθηκε στην Τρύφου ήταν η «ομορφότερη άσχημη» του κινηματογράφου, όπως την αποκαλούσαν και αποτελούσε μαζί με τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Μίμη Φωτόπουλο ένα από τα τρία «ιερά τέρατα» του ελληνικού  κινηματογράφου. 
       Η πρόταση της Επιτροπής, «αγκαλιάστηκε» από όλους τους Ξηρομερίτες και είναι μια οφειλόμενη απόδοσης τιμής στη μνήμη της, αφού φέτος συμπληρώνονται 123 χρόνια από τη γέννηση της ηθοποιού.

Στην ομάδα "Τρύφος - Βούστρι: Το χωριό μας", η επιτροπή για την κατασκευή προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου, υπογραμμίζει:
           Έχοντας την ευθύνη της υλοποίησης της προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο που μας έχει εμπιστευτεί με τα χρήματα του κατά πρώτον, και τους υπόλοιπους φίλους και χωριανούς κατά δεύτερον, ότι τα χρήματα τους είναι στο έργο και ελπίζουμε με το πέρας της δοκιμασίας που βιώνουμε να υλοποιηθεί!...........


         Ελπίζουμε να μην μπουν άλλα εμπόδια στην προσπάθεια μας αυτή ...
        Ας έχουμε στόχο την ανάδειξη του τόπου μας με την δημιουργία της προτομής σαν μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας !
Βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο !
Εκ της επιτροπής!

         (Η εικόνα είναι από το πρόπλασμα της ηθοποιού και τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον γλύπτη από τον οποίο πήραμε την έγκριση για την δημοσίευση μέρος του έργου του, πριν καιρό κυκλοφόρησαν χωρίς την άδεια του φωτογραφικό υλικό από το ξεκίνημα του έργου, θα παρακαλέσουμε όσους έχουν αυτές τις φωτό να διαγραφούν για αποφυγή ποινικών διώξεων του γλύπτη λόγω πνευματικών δικαιωμάτων).



21 σχόλια:

  1. Εεε ναιι η Τρυφος έχει ανάγκη από αυτή την προτομή, τα έχει λύσει όλα τα άλλα...!! Ανάπτυξη του χωριού καλώς ήρθες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χαίρομαι που μια τόσο μεγάλη ηθοποιός κατάγεται απο τα μέρη μας. Γιατί όμως όπου κι αν έψαξα στο google γράφει ότι γεννήθηκε στην Αθήνα? Δεν αναφέρεται πουθενά για το ξερόμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν έχει γεννηθεί στην τρυφο και απλά ήταν περαστική από εκεί κάποια στιγμή της ζωής της! Στην τρυφο φημίζονται για την μυθοπλασία τους και φυσικά την παραποίηση των γεγονότων! Είναι αγαπημένη τους συνήθεια 😘

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στην επιτροπή και αφήστε τους φτωχούς τω πνεύματι με τα αρνητικά σχόλια.Η ανάπτυξη θα ερθει, όταν σηκωθεί απο το καφενείο και πάει για δουλειά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκανε. Κάτι. Για. Το. Χωριό. Μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΊΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΏΝ ΕΝ ΤΩ ΠΝΕΎΜΑΤΙ ΝΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΆΤΕ ΌΤΙ ΘΈΛΕΤΕ ΦΥΣΙΚΆ ΚΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΏΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ,ΚΑΘΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι συγγενείς μωρεε και αηδίες σταματήστε τις σαχλαμάρες σιγά τον σύλλογο και τα κεφάλια έλεος μας πρηξατε με μια Βασιλειάδου καθαρίστε κάνα σοκάκι που βρωμισατε θέλετε και προτομές.!

      Διαγραφή
  7. Αδιαφορο όλο αυτό όπως και ο σύλλογος ο τωρινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΑΑ!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!!!ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΚΥΨΕΛΗ ΤΟ 1897.ΤΡΥΦΟΣ..ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλιστα....Ορισμένοι, κουκουλοφόροι είστε , εκμηδενιστές όχι απο πεποίθηση αλλά από .....κακεντρέχεια........Ενα μεγάλο μπράβο για την όλη διαδικασία των πρωτομαστόρων της κίνησης αυτής , κι ενα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο , σε όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίησή της....Πληροφοριακά, απ ότ μαθαίνω γλύπτης είναι ο Μέγας Πραξιτέλης _ εκιός ο αρχαίος- ικανοποιήθηκες εσυ που ρώτησες? ....όσο για την αναφορά του βιογράφου της ως τόπο γέννησης την Αθήνα, θα παραλληλήσω κάτι προσωπικό...Εχω δυό γιούς που έχουν γεννηθεί στο Πειραιά, και αν κάποιος τολμήσει και αμφισβητήσει την Καντηλιώτικη Καταγωγή τους, τον στολίζουν με ΄πολύ όμορφα Ξηρομερίτικα κοσμητικά επίθετα.....οπως άει ωρέ μπαίγνιο, άει σαπέρα κουιάμπαλου π θα μ πείς απου πού είμει...............Χειροκροτείστε ωρέ την πολύ όμορφη και τιμητική για τ Τρύφ ενέργεια , κι αρνηθείτε στον εαυτό σας την μεμψιμοιρία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλιστα....Ορισμένοι, κουκουλοφόροι είστε , εκμηδενιστές όχι απο πεποίθηση αλλά από .....κακεντρέχεια........Ενα μεγάλο μπράβο για την όλη διαδικασία των πρωτομαστόρων της κίνησης αυτής , κι ενα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο , σε όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίησή της....Πληροφοριακά, απ ότ μαθαίνω γλύπτης είναι ο Μέγας Πραξιτέλης _ εκιός ο αρχαίος- ικανοποιήθηκες εσυ που ρώτησες? ....όσο για την αναφορά του βιογράφου της ως τόπο γέννησης την Αθήνα, θα παραλληλήσω κάτι προσωπικό...Εχω δυό γιούς που έχουν γεννηθεί στο Πειραιά, και αν κάποιος τολμήσει και αμφισβητήσει την Καντηλιώτικη Καταγωγή τους, τον στολίζουν με ΄πολύ όμορφα Ξηρομερίτικα κοσμητικά επίθετα.....οπως άει ωρέ μπαίγνιο, άει σαπέρα κουιάμπαλου π θα μ πείς απου πού είμει...............Χειροκροτείστε ωρέ την πολύ όμορφη και τιμητική για τ Τρύφ ενέργεια , κι αρνηθείτε στον εαυτό σας την μεμψιμοιρία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΚΑΙ ΩΡΕ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 10 Απριλίου 2020 - 9:20 μ.μ. χαχαχαχα φοράς αποκριάτικη μάσκα Ανώνυμου, και αποκαλείς εμένα Καρνάβαλο....εισαι ντίπ για τα σίδερα , εσυ και το Πασοκ σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καρναβαλε πηγενε για μπανιο γιατι απο οτι ξερω εχεις να πλυθεις 5 μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10 Απριλίου 2020 - 11:22 μ.μ. χαχαχαχα Αλλος απο δώ...Να προσπαθεί κάποιος να σε χλευάσει μεσω του ονόματος , και Ο ΙΔΙΟΣ να ντρέπεται για το δικό του και να το κρύβει...μωρ ντίπ για σίδερα λέμεεεεεεεεεεεεε....Δεν μπορεί νά στε Ξηρομερίτες εσείς..ντροπιάζεται το Ξηρομερίτικο κούτελο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10 Απριλίου 2020 - 11:22 μ.μ. Το να χλευάζει κάποιος το όνομα του άλλου, Ενώ ο ίδιος ντρέπεται γι αυτό, και το κρύβει, με ξεπερνάει......κουκουλοφόρικο μηδενικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο