Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Τρομάζουν τα 12 κρούσματα σε γηροκομείο της Ν. Μάκρης – Γιατί έσπευσαν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Εικόνες σαν εκείνες στην Ισπανία όπου στα τέλη του περασμένου μήνα ηλικιωμένοι απεβίωσαν αβοήθητοι χτυπημένοι από τον κορονοιό σπεύδει να προλάβει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Χθες χτύπησε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές όταν εντοπίστηκε αρχικά το πρώτο κρούσμα κορονοιού μεταξύ ηλικιωμένων που διαμένουν σε οίκο ευγηρίας στην Νέα Μάκρη. Λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος και παρά τον βαρύ τους πρόγραμμα στον οίκο ευγηρίας μετέβησαν ο Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Το κλιμάκιο που τους συνόδευσε πήρε δείγματα από τους ηλικιωμένους, αλλά και από το προσωπικό.

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε τις υγειονομικές υπηρεσίες καθώς ο ιός “χτυπά” τις μεγαλύτερες ηλικίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση ο μέσος όρος της ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας είναι και όσοι έχουν χάσει έως σήμερα τη ζωή τους από την πανδημία. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 72 έτη.
Οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν επίσης μήπως οι ηλικιωμένοι του οίκου ευγηρίας (στην περίπτωση μάλιστα που τα κρούσματα είναι περισσότερα) έχουν προσβάλει με τη σειρά τους το προσωπικό του οίκου ευγηρίας καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα που τους έχουν επισκεφτεί το τελευταίο διάστημα. Αυτονόητο είναι ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να αποτραπεί διασπορά του ιού, την ώρα μάλιστα που ακόμα ένα μέτωπο με τους Ρομά έχει ανοίξει και προκαλεί φόβο.

Έλεγχοι σε 122 άτομα – 12 θετικά

Συνολικά υπάρχουν δέκα κρούσματα μεταξύ των ανθρώπων που διαμένουν στον οίκο “Ευ Ζην”. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, πάρθησαν δείγματα από 122 άτομα, εργαζόμενους και τροφίμους του οίκου ευγηρίας. Από τα 90 τεστ που ελέγχθηκαν τα 12 βρέθηκαν θετικά. Πρόκειται για 10 ηλικιωμένους που μεταφέρθηκαν στο “Σωτηρία” και δύο εργαζόμενους.
Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας το βράδυ της Κυριακής, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα “λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου”. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
“Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Εληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων”.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλοι ηλικιωμένοι εμφανίζουν να έχουν ύποπτα συμπτώματα.Το κλιμάκιο που μετέβη στο κέντρο φροντίδας πήρε υλικό και από επιφάνειες που βρίσκονται εντός του κτιρίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν “ίχνη” του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.
  Πηγή thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο