Κυριακή 26 Απριλίου 2020

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Αγοράσαμε 117,50 κιλά μελομακάρονα, 150 κιλά ζαχαρωτά, πληρώσαμε 4.350 ευρώ για ηχητική κάλυψη, σε εκδηλώσεις Κοινωφελούς! -Προκλητική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος -Δημοτικοί Σύμβουλοι πάρτε θέση δημόσια!-Διαφορετικά έχουν τη πολιτική σας κάλυψη

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός


25-04-2020
Από καρδίας σας εύχομαι 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
      Θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω ότι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΤΙ, ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους  μας. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Θα αλλάξουν ΠΟΛΛΑ στη καθημερινότητα  μας. 

Αγαπητοί Αναγνώστες
Κάνω κριτική στη Δημοτική Αρχή και όχι στους προμηθευτές, εργολάβους, εταιρείες. Το γράφω για πολλοστή φορά.
Πάμε στο σημερινό θέμα μας:
       Η Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας (Δ.Κ.Ε.Δ.Α.Β) είναι ένα  Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου μας. Έχει δύο δομές. Η μία δομή  είναι τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και η άλλη δομή είναι η Βοήθεια στο Σπίτι.
  Ο Προϋπολογισμός της Επιχείρησης για το οικονομικό έτος ήταν 1.222.618,95 ευρώ και για το οικονομικό έτος 2020 είναι 1.155.462,95 ευρώ........



          Την  25η Οκτωβρίου 2019 σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας (Δ.Κ.Ε.Δ.Α.Β)  σύμφωνα με την με αριθμ απόφαση 18/2019, ύστερα από την απ΄αριθ 143/2019 του  Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα  η συγκρότηση  σε σώμα του νέου ΔΣ ως εξής:
Πρόεδρος η κα Πανταζή  Παναγιώτα, Αντιπρόεδρος  ο κ. Καλαντζής Ανδρέας, Μέλη η κα Βέμη- Καρέλου Αθηνά, ο κ. Τζεφριός  Λεωνίδας, ο κ. Ζαχαράκης  Γεώργιος  (και οι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι  από τη δημοτική ομάδα του Δημάρχου κ. Αποστολάκη), έκτο μέλος η κα Λίτου Βαρβάρα ως εκπρόσωπος Κοινωνικού  Φορέα (πρώην Πρόεδρος της κοινωφελούς και υποψηφία Δημοτική Σύμβουλος με το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη) και έβδομο μέλος η κα Παναγιώτου Αφροδίτη (ως εκπρόσωπος των εργαζομένων) η οποία απουσίαζε από τη συνεδρίαση αυτή.   

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 1: -Βάση του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της Δεξιάς μετά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές και έκανε χρήση ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης στο ΔΣ της Κοινωφελούς ΔΕΝ  μετέχει ως τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Δημοτικός Σύμβουλος από την Αντιπολίτευση. Εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι τίθεται θέμα δημοκρατίας.  Δεν μπορεί να λειτουργήσει συλλογικό όργανο, που διαχειρίζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 2: Ενώ ψηφίσαμε με απλή αναλογική, ο νόμος αυτός αλλοίωσε τη βούληση των Δημοτών. Ισχυρισμός που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς.  
Κάνω την εξής ΠΡΟΤΑΣΗ: 
1)-Να ανακοινώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου  πέντε ημέρες νωρίτερα οι συνεδριάσεις του ΔΣ και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
2)-Οι συνεδριάσεις να γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  και είναι δημόσιες.
3)-Να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις από το Διαδίκτυο  απευθείας.
4)-Τα ίδια να ισχύουν και για τα ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, του Κέντρου Μέριμνας, του  ΦΟΣΔΑ και όλων των επιτροπών οικονομική, ποιότητας ζωής, Παιδείας, Σχολικών Επιτροπών.
Φυσικά μιλάμε για μετά την επάνοδο στη κανονικότητα λόγω της κατάστασης που επικρατεί λόγω του πανδημίας.. 
                  Η εφαρμογή ή όχι της πρότασης αυτής θα καταδείξει ποιοι υπηρετούν  ή όχι τη διαφάνεια για τα πάντα και για τους πάντες, ποιοι θέλουν ή όχι  την ενημέρωση των Δημοτών.  

                Υπενθυμίζω ότι ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα ουδέποτε από την 01-09-2014  που ανέλαβαν έκαναν τη ειδική συνεδρίαση που λέγεται λογοδοσία του Δημάρχου. Τονίζω ότι αυτό προβλέπεται από το νόμο, το οποίον  ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ.
         Μία από τις αρμοδιότητες  της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι η πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις αυτές οφείλουν να έχουν παιδαγωγικό-μορφωτικό   χαρακτήρα, οφείλουν να έχουν ψυχαγωγικό χαρακτήρα  και οφείλουν να συμβάλλουν στη κοινωνικοποίηση των παιδιών. Μέσα στο πλαίσιο αυτό συμφωνούμε να γίνονται.
Παρακαλώ δείτε τα έξοδα  των  Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του 2019.
ΣΥΝΟΛΟ 14.743,36  

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής:
1)-Πληρώσαμε 4.350 ευρώ για ηχητική κάλυψη, δηλ το  29,50 τοις εκατό.
2)-Πληρώσαμε 2.929,87 ευρώ για είδη καθαριότητας εκδηλώσεων, δηλ το 19,80 τοις εκατό.
3)-Αγοράσαμε 117,50 κιλά μελομακάρονα.  
4)-Αγοράσαμε 150 κιλά ζαχαρωτά, γλυκίσματα και σοκολατοειδή. 
5)-Δύο εισέπραξαν το 49,30 τοις εκατό της δαπάνης και όλοι οι υπόλοιποι το 50,70 τοις εκατό.  

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
          Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος  με αυτό τον τρόπο  αποτελεί προκλητική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και φυσικά διαφωνώ κάθετα.  Δεν συνεχίζω παραπέρα για ευνόητους  λόγους.   
     -Καλώ το Δήμαρχο κ Αποστολάκη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.  
  -Καλώ τους Πολιτικούς Προϊσταμένους επί των οικονομικών  το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τον  Αντιδήμαρχο  κ. Βίτσα να  αναλάβουν τις ευθύνες τους  σε ότι αφορά τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος τόσο στη Κοινωφελή Επιχείρηση όσο και στο Κέντρο Μέριμνας και Ανάπτυξης. 

         -Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να φέρουν το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου  τη Τρίτη  28 Απριλίου 2020. Επιπρόσθετα να φέρουν το θέμα των δαπανών για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς- της Καθαρής Δευτέρας και τις δαπάνες για τη Ψηφιακή Σύγκλιση.

          Σε ότι με αφορά στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας  ξέρω τι έκανα ή τι  θα κάνω. Σε φίλους αναγνώστες που γράφουν ανώνυμα ή  μου τηλεφωνούν ανώνυμα και μου υποδεικνύουν  καλοπροαίρετα τι να κάνω τους λέω:  -Πολλά γίνονται χωρίς να λέγονται και να γράφονται  ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.  Το επί του παρόντος παρακαλώ να το κρατήσετε.
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Εύχομαι, χωρίς να ελπίζω, να μην πουν κάποιοι, το ανόητο επιχείρημα, ότι τα χρήματα αυτά είναι από Κοινοτικά Προγράμματα. ΟΨΟΜΕΘΑ.


20 σχόλια:

  1. Αυτο με την ηχητικη καλυψη εξελισετε σε πρωτος. Αν του δωσεις μια μπαλα σανο δεν ξερει να τη μοιρασει. το χρημα ομως ξερει να το βαζει στο παντελονι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλα φαγοπότια. Μεγάλα παντελονιάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εν λόγω κυρία έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό των ΟΤΑ γιατί ψήφιζε απευθείας αναθέσεις στο πατέρα της. Αντί ο Δήμαρχος να τη διαγράψει από τη Δημοτική του ομάδα την έκανε Αντιδήμαρχο και τώρα την έκανε Πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Μπούχαλη που κατά το Νέρωνα έκανε υπερτιμολογήσεις έβγαλε άριστους μαθητές στο αντικείμενο. Αίσχος, βρωμιά και δυσωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παιδιά με τόσα γλυκίσματα θα πάθουν ζαχαρώδη διαβήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πάντα έχουν ονοματεπώνυμο Αποστολάκης Γεώργιος- Θεόδωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πήρανε για το θερμοσίφωνα που Πολύ . Και η Παναγιώτα ξέραμε ότι τρώει πολύ φαι αλλά όχι τόσο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσο θέλετε να φωνάξτε... Η βονιτσα μίλησε 4 φορές. Θέλει καριολη με την ευλογία των δεξιων(έτσι λένε).η κάτι καλό κάνει που δεν το βλέπουμε εμείς η λέει καλημέρα και χαμόγελα... Και έτσι λύνονται τα προβληματααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντελής και Παναγιώτα διαχειρίζονται 2.200.000 ευρώ το χρόνο. Μαζί με το Δήμαρχο , οι τρεις τους κάνουν όλο το παιχνίδι με τις απευθείας αναθέσεις. Έχετε καμιά απορία για του τι συμβαίνει;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ή να πληροφορηθούν ότι υπάρχει το αδίκημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που τιμωρείται πολύ σκληρά. Το να γράφουν στα τιμολόγια ότι θέλουν δεν σημαίνει ότι είναι καλυμμένοι νομικά. Σταματήστε γιατί θα τιμωρηθείτε από το ΣΔΟΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρετε τι αφορούν οι δαπάνες? Τότε μην λασπωνετε ανοίξτε κι εσείς μια επιχείρηση και πηγενετε να σας δώσουν λεφτά αφού τα δίνουν έτσι να δείτε πόσα απιδια χωράει ο σάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΡΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ 50ΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΜΕΝΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΛΕΝΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσο είναι νωρίς γυρίστε τα λεφτά στο ταμείο του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 8:06 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΓΓΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΛΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παλιά με το πατέρα της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε πως έκανε λάθος και τη συκοφαντούν. Τώρα τι έχει να πει. Πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν νόμοι τους οποίους οφείλει να εφαρμόζει.Διαφορετικά θα υπόκειται σε κριτική ως πολιτικό πρόσωπο. Για τα υπόλοιπα θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο γνωστός πλέον σε όλους αυθεντικός υβριστής , τώρα που βγήκε στο ξέφωτο, σιώπησε. Μαζί με το άλλον με καταγωγή από τη ΔΕ Μεδεώνος ( όχι ο γνωστός τραμπούκος) που έφτιαξαν τη γνωστή ιστοσελίδα την έκαναν τουμπέκα. Παιδιά κάποια πουλάκια έχουν καταθέσει. Δεν προσέξατε. Εξ άλλου τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Κακά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΡΧΕΤΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΛΗ.ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΡΕΤΑΛΙΑ ΚΑΡΙΟΛΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διάβασα κάπου χτες ότι η Κατουνα και η κονοπινα πίνουν νερό από σωλήνες από αμίαντο ολα αυτα τα χρόνια αυτοι οι κυροιοι που διοικούσαν τον δημο μεδεωνος τη κανανε ας μας πουν και καθεστε και ασχολειστε με τα μελομακάρονα της Παναγιώτας αντί να λετε ευχαριστω γιατι σε κάποια χωρια ουτε απο μελομακάρονα δεν είχαν δει ποτέ απο το δημο. Πεστε ευχαριστω στον Αποστολάκη και σε κάποιους από την ομάδα του και αφήστε τις κακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο