Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αστυνομία σταμάτησε προσωρινά την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου

       Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στους κατοίκους της Χρυσοβίτσας με τις εργασίες εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα στα σπίτια τους, υποστηρίζοντας πως είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ζητούν απο τους αρμόδιους την απομάκρυνση της και μετατόπιση της σε άλλο ασφαλές σημείο. 
      Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι ενώ οι εργάτες επιχειρούσαν με σκαπτικά μηχανήματα να διαμορφώσουν το χώρο, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες αντιστήριξης για να τοποθετήσουν την κεραία, επενέβησαν άνδρες της Αστυνομίας απο το Α.Τ. Αστακού και διέκοψαν τις εργασίες προκειμένου να διερευνηθεί για να διαπιστωθεί εαν υπάρχουν παρατυπίες στην εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας σε αυτό το σημείο........

 
       Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πρόεδρος του χωριού κ. Γιάννης Χρόνης σε απόφαση του τοπικού συμβουλίου ανέφερε ότι ενώ η μελέτη προέβλεπε την τοποθέτηση κεραίας στη θέση "Παγώνια", δυστυχώς ο εργολάβος τοποθετεί την κεραία σε άλλο σημείο από την προβλεπόμενη μελέτη, στη θέση "Πίλακο", θέση η οποία εφάπτεται με τον οικισμό και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους κατοίκους του Χωριού. Δηλαδή με λίγα λόγια άλλα προβλέπει η μελέτη και άλλα κάνει ο εργολάβος.
     Μετά απο αυτή την εξέλιξη τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Ξηρομέρου για την ουσιαστική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος με σκοπό την μετατόπιση της κεραίας σε άλλο ασφαλές σημείο, για να μην επιβαρύνει καθημερινά την υγεία των κατοίκων.

   Σύμφωνα με πληροφορίες απο τη Χρυσοβίτσα τονίζεται: "Ότι το θέμα δεν είναι τοπικό, ότι δεν πρόκειται για αντιπαράθεση με τα γειτονικά χωριά και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας.
     Το ζήτημα μας αφορά αποκλειστικά, ενάντια σε αυτούς που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν κεραία σε αυτό το σημείο, σε κατοικημένη περιοχή, δίπλα από το σπίτια μας και τα παιδιά μας και έχουμε μοναδικό στόχο την υπεράσπιση της υγείας των κατοίκων από την ακτινοβολία της κεραίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο