Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Άναψε η φλόγα της αγάπης στο Αγρίνιο (φωτο)

       Σε μια όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε χθες η τελετή αφής της «Φλόγας της Αγάπης» στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.
      Η φλόγα πέρασε από πολλές περιοχές της Ελλάδας, για να μεταφέρει για ακόμη μια χρονιά το μήνυμα της τεράστιας σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας και να παρακινήσει κι άλλους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για επάρκεια σε εθελοντικά παρεχόμενο αίμα στη χώρα μας.........



    Ο Δήμος Αγρινίου συμμετείχε στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καινούργιου Θεστιέων «Η Χρυσοχεριά» και την «Ακτίνα Εθελοντισμού».Η εκδήλωση, σε πανελλαδικό επίπεδο,  διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).
      Η άφιξη της Φλόγας έγινε στις 19.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, και σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσικλέτας Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε «Μοτο-πορεία» σε περιοχές του Δήμου Αγρινίου (Δοκίμι, Παναιτώλιο, Καινούργιο) και ακολούθως σε δρόμους και πλατείες της πόλης (Εθνικής Αντιστάσεως, Πλατεία Καραπανέικα, Παναγοπούλου, Θεοτοκοπούλου, Προυσσιωτίσσης, Ν. Καζαντζάκη, Ελ. Βενιζέλου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Πλατεία Χατζοπούλου, Π. Τσαλδάρη, Πλατεία Ειρήνης, Σκαλτσοδήμου, Δημοτσελίου, Α. Κοραή, Δουριώτη, Κύπρου, Μπαιμπά, Γρίβα, Παναγοπούλου), μέχρι και την Πλατεία Σιντριβανιού.
      Από εκεί συνοδεία  εθελοντών αιμοδοτών και δημοτών, η πορεία, μέσω του πεζοδρόμου της Χαρ. Τρικούπη, κατέληξε στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου άναψε συμβολικά ο βωμός, από την πρόεδρο του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κα Αβράμπου.
      Χαιρετισμό έκανε η αντιδήμαρχος κα Μαρία Παπαγεωργίου, που μίλησε για το καθολικό μήνυμα της εκδήλωσης και για τη σημασία της προσφοράς αίματος στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Στη συνέχει ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.



http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο