Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη Κ. Καραγκούνη στην Ένωση Αγρινίου

Ασφαλιστικό-φορολογικό στο επίκεντρο της συνάντησης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, κυριάρχησαν θέματα αγροτικού-αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και υπήρξε  διεξοδική συζήτηση και αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην Αιτωλοακαρνανία και ευρύτερα στη χώρα......
 
Στο επίκεντρο βρέθηκαν, όπως αναμενόταν, τα εξοντωτικά για τους αγρότες μέτρα και οι πιθανοί τρόποι αποφυγής των συνεπειών που αναμφίβολα θα υπάρξουν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, φυσικά, στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται από το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, μάλιστα, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καραγκούνη για την εποικοδομητική επίσκεψή του και την πάντα πρόθυμη στάση του στο να συμβάλει στην προώθηση ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποσαφηνίσουν πλήρως τις προθέσεις τους έναντι των όσων προβλέπονται για τους αγρότες, μη παραλείποντας να σημειώσει ότι οι παραγωγοί γνωρίζουν ποιοι είναι στο πλευρό τους και ποιοι όχι. 
Σημείωσε μάλιστα ότι η υποχρέωση καταβολής του 27% σε ασφαλιστικές εισφορές ισοδυναμεί με νέα έμμεση φορολόγηση και οδηγεί σε αύξηση της παραοικονομίας, καθώς κανείς πλέον δεν θέλει παραστατικά και τιμολόγια, κάτι που, συν τοις άλλοις, οδηγεί και σε αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των συνεταιρισμών, που τιμολογούν κανονικά όλα τα προϊόντα τους. 
Επεσήμανε, επίσης, ιδιαίτερα την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης πρωτοβουλιών και εφαρμογής πολιτικών αποφάσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού χώρου. Ο κ. Καραγκούνης, σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος επλήγη  βάναυσα από τις επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο αγροτικός τομέας δεν μπορεί να είναι βιώσιμος πλέον, αφού στην πραγματικότητα κατά 70% δημεύεται η περιουσία και ο ετήσιος κόπος του κάθε παραγωγού.

e-ea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο