Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη για τους ΤΟΕΒ στο Αγρίνιο

        Πραγματοπoιήθηκε το Σάββατο 24/09/2016 η σύσκεψη των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Αιτωλ/νιας υπό την αιγίδα του ΓΟΕΒ Αχελώου, με βασικό θέμα τα προβλήματα των εγγειοβελτιωτικών έργων και οργανισμών στην Αιτωλ/νία. 
     Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γ. Βαρεμένος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος βουλής), η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, η Χριστίνα Σταρακά Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νιας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλος Κ. Κούστας και Κ. Κοτοπούλης, οι πρόεδροι των περισσοτέρων ΤΟΕΒ του νομού, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αγρινίου, ο νομικός σύμβουλος του ΓΟΕΒ πεδ. Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας της ΝΔ Φώτης Τσόλκας........



  Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η απουσία Δημάρχων στην σύσκεψη, σε σχέση και με την κρισιμότητα του θέματος.
    Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τον ΓΟΕΒ του Αχελώου, που ήταν και ο διοργανωτής της σύσκεψης, μετά από τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Ο.Ε.Β. αποφασίστηκαν τα εξής:
-Σύσταση πενταμελούς επιτροπής των Ο.Ε.Β. Αιτωλ/νιας, με κύρια αιτήματα, την ένταξη των εγγειοβελτιωτικών έργων σε προγράμματα ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση λειτουργίας τους,
-Ρύθμιση των χρεών των ΟΕΒ προς ΔΕΗ και ΙΚΑ
-Συνεργασία με Περιφέρεια και υπουργεία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ο.Ε.Β. (διώρυγες, αποστραγγιστικά, Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοβίτσας κ.α.),
-Νομοθετική ρύθμιση για εξασφάλιση είσπραξης αρδευτικών τελών από τους Τ.Ο.Ε.Β. ,
-Κοινωφελές πρόγραμμα του Γ.Ο.Ε.Β. Αχελώου.

    Σύμφωνα με την ανάρτηση της κ. Σταρακά στο facebook, η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με ύψιστο ενδιαφέρον για τα εγγειοβελτιωτικά δίκτυα που είναι ζωτικά για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής.
«Παρουσιάσαμε την προετοιμασία μας για την Π.Α.Α. 2014-2020 με έτοιμες αποφάσεις για πέντε (5) αρδευτικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων.
Παράλληλα έγινε ενημέρωση και για τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν ή προγραμματίζονται.
Η σημασία αυτών των παρεμβάσεων είναι προφανής και το μέλλον της παραγωγής στην περιοχή μας εξαρτάται από τον τωρινό σχεδιασμό.», καταλήγει η ανάρτηση.






http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο