Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα επιστολή Ιερώνυμου σε Φίλη: Η Εκκλησία είναι του λαού και όχι ενός Υπουργού

ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ 

 «Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός Λαού και όχι βεβαίως ενός Υπουργού» επισημαίνει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη.
     Σε αυτή απευθύνει πέντε ερωτήματα προς τον Υπουργό Παιδείας για την στάση που είχε απέναντι στην Εκκλησία η Δικτατορία.
Ακολουθεί η επιστολή:


7 σχόλια:

  1. Χριστοδουλε που εισαι....αθανατε ηγετη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι παπαδες σαν το χριστοδουλο έδωσαν πατηματα στους ανιστορητους φιληδες. Ο Ιερώνυμος τελικά εξελίσσεται σε πραγματικό ποιμενα αυτού που πρεσβευει. Και χωρις πολλά λόγια και τυμπανοκροσιες μέσα σε δέκα αραδες βάζει στη θέση του τον κάθε τυχαρπαστο Καραγκιόζη φιλη. Οι οποίοι σκορπιζουν άγνοια στο περασμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλετων 12:04 κοιμασαι του παλιου καιρου....χαιρετισματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η εκκλησία δεν είναι κράτος. Και καλά θα κάνει κάποιος να την βάλει στη θέση της πια. Κράτος ανεξηθρησκειας είναι το ελληνικό κράτος βάσει το συντάγματος όχι θεοκρατικο κράτος. Όλα έχουν τα όρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εκλογές θα ξαναερθουν και τότε θα τα ξαναπούμε ψεύτες του σύριζα.Πολλοί τα έβαλαν με την εκκλησία αλλά κανένας δεν νίκησε. Η εκκλησία είναι παρούσα αυτοί που ειναι ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς 1:09μ.μ. αν εισαι αθεος δεν μας ενδιαφερει. Εισαι ανιστοριτος γιατι απο τα αρχαια χρονια οι ανθρωποι πιστευαν στους 12 θεους του Ολυμπου. Αυτο σημαινει οτι σε κατι πιστευαν τελος παντων απο τοτε. Η χωρα μας ηταν και ειναι αμεσα συνδεδεμενη με το χριστιανισμο. Ειμαστε χριστιανοι ορθοδοξοι οσο κι αν δε σου αρεσει. Αν εσυ ζεις πετωντας στα συννεφα δε θα σε παρουμε απο κοντα. Ουτε θα μας κανεις αθεους κι εμας. Ακους κρατος ανεξιθρησκειας. Τραβα να κανεις παρεα με το Φιλη στον υπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εσύ είσαι χριστιανός δικαίωμα σου. Κρατά το για σένα φίλε μου γιατί και εμείς οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θέλουμε. Σαφώς και η ιστορία μας καλώς ή κακώς είναι συνδεδεμένη με τον χριστιανισμό , δεν είμαστε όμως χριστιανικό κράτος! ! Και σε ορισμένα θέματα η εκκλησία μπορεί αλλά δεν έχει δουλειά και αρμοδιότητα να επεμβαίνει. Όσο για την ανεξηθρησκεια διάβασε φίλε μου το σύνταγμα της χώρας στην οποία ζεις.οσο για το να σε κάνω αθεο: δεν γράφω κάτι τέτοιο στο σχόλιο μου. Υπερασπιζομαι όμως το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όπου θέλει ανεξάρτητα τι είναι αυτό. Μάθε να διαβάζεις.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο