Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαίνια της έκθεσης «ωδή στη θάλασσα» στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη


Πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη του Αιτωλικού, τα εγκαίνια της έκθεσης «ωδή στη θάλασσα», η οποία αποτελείται από έργα φοιτητών του 3ου εργαστηρίου ζωγραφικής και ομάδας φοιτητών του εργαστηρίου χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.....

Η εκδήλωσε ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, ο οποίος σημείωσε πως το θεματικό αντικείμενο της έκθεσης, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία και έμπνευση με το φυσικό περιβάλλον που πλαισιώνει το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών. Μιλώντας δε για το έργο της χαράκτριας Βάσως Κατράκη, ο Νίκος Καραπάνος πρόσθεσε ότι «…Η αιτωλικιώτισσα Βάσω Κατράκη μας άφησε μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Έχουμε πιστεύω την ηθική υποχρέωση όχι μόνο να τη διαφυλάξουμε, αλλά να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια που αντλεί έμπνευση από το έργο της. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για όλους μας, το γεγονός ότι αυτός ο χώρος φιλοξενεί την καλλιτεχνική αποτύπωση και αισθητική δημιουργία νέων ανθρώπων. Η «ωδή στη θάλασσα» βρίσκεται άλλωστε εγγύτατα στο φυσικό της χώρο. Ένας χώρος ο οποίος έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης σχεδόν για κάθε μορφή τέχνης…» .
   Στην εκδήλωση των εγκαινίων, χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η κυρία Μαριάννα Κατράκη μέλλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών, και οι καθηγητές του Τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μανόλης Γιανναδάκης και Γιώργος Τσακίρης.
   Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν από τον πρόεδρο του Κέντρου Χαρακτικών  Τεχνών Παναγιώτη Σταράμο, ο οποίος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό νέας διαδρομής για το Μουσείο Βάσως Κατράκη, η οποία όπως είπε περιλαμβάνει  «…μια μεγάλη σειρά προγραμματισμένων καλλιτεχνικών δράσεων: εκθέσεων, εργαστηρίων, παρουσιάσεων-διαλέξεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Και, για ακόμη μια φορά, παρά τις κάθε είδους αντιξοότητες, το Μουσείο συνεχίζει να αγωνίζεται, να επικοινωνεί, να παρουσιάζει έργο πολιτισμού και να οργανώνεται, ώστε να γίνει ο πυρήνας μιας ουσιαστικής πολιτιστικής, και όχι μόνο, παρέμβασης και πρότασης, που θα εκτείνεται με δυναμική, προοπτική και αξιώσεις, θα υπερβαίνει τα στενά όρια της περιφέρειάς μας, θα απευθύνεται και θα στοχεύει στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας».
   Η έκθεση, θα διαρκέσει έως την 11η Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.








   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο