Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Την απομάκρυνση και μετατόπιση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια τους, ζητά η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου  

     Την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια τους και την μετατόπιση της σε άλλο ασφαλές σημείο ζητά με έκτακτη απόφαση που έλαβε στις 15-9-2016, ημέρα Πέμπτη, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου. 
     Στη ομόφωνη αποφαση τονίζεται ότι ενώ η μελέτη προέβλεπε την τοποθέτηση κεραίας στη θέση "Παγώνια", δυστυχώς ο εργολάβος τοποθετεί την κεραία σε άλλο σημείο από την προβλεπόμενη μελέτη, στη θέση "Πίλακο", θέση η οποία εφάπτεται με τον οικισμό και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους κατοίκους του Χωριού. 
Αναλυτικά:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
   Από το Πρακτικό της Έκτακτης Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας, με αριθμό 7/15-9-2016 με θέμα: 
"Τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, στη θέση "Παγώνια" της Τοπικής Κοινότητας".......



    Στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητος Χρυσοβίτσας, την 15-9-2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 το πρωί, συνήλθε το Συμβούλιο της Τ.Κ. Χρυσοβίτσας σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόμιμα.
   Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, καθώς στο σύνολο των τριών μελών βρέθηκαν παρόντα και τα τρία μέλη:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ: 1) Χρόνης Ιωάννης, 2) Μούρκα Γεωργίτσα, 3) Ζορμπάς Ηρακλής.
ΑΠΟΝΤΕΣ:  Ουδείς

     Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε το μοναδικό της θέμα και έθεσε υπόψιν του Συμβουλίου τα εξής:
     Πριν δύο ημέρες, την Τρίτη 13-9-2016 ξεκίνησαν εργασίες από τον αρμόδιο εργολάβο για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, στη θέση "Πίλακο" της Τοπικής μας Κοινότητας. 
      Εδώ να επισημάνω ότι ενώ η μελέτη προέβλεπε την τοποθέτηση κεραίας στη θέση "Παγώνια", δυστυχώς ο εργολάβος τοποθετεί την κεραία σε άλλο σημείο από την προβλεπόμενη μελέτη, στη θέση "Πίλακο", θέση η οποία εφάπτεται με τον οικισμό.
      Επίσης να τονίσω ότι με γνώμονα την προστασία των κατοίκων και των παιδιών μας, ζητάμε να τροποποιηθεί το σημείο και να τοποθετηθεί η κεραία σε σημείο ασφαλές, ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ακτινοβολίας, που θα επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.
      Κλείνοντας, να τονίσω ότι ζητάμε από το Δήμο Ξηρομέρου και από την COSMOTE να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες, με σκοπό την απομάκρυνση της κεραίας από τη θέση "Πίλακο", αφού η κεραία βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια μας και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους συγχωριανούς μας.

Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψιν του την εισήγηση του Προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
     Γνωμοδοτεί και προτείνει την άμεση απομάκρυνση της κεραίας από τη θέση "Πίλακο", η οποία βρίσκεται μια ανάσα από τα σπίτια και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους και την τοποθέτησή της σε άλλο σημείο ασφαλές.

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξων αριθμό 7-2016.
Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το παρόν Πρακτικό, υπογράφεται όπως παρακάτω:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
1) ΜΟΥΡΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΑ
2) ΖΟΡΜΠΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο