Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΝΙΤΣΑ: «Πονάει να σ' αγαπώ»- Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Δώρας Μοσχονά

    Προχθές το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου Βόνιτσας, υπό την αιγίδα του Κέντρου Μέριμνας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, η παρουσίαση του βιβλίου της κας Δώρας Μοσχονά με τίτλο: «Πονάει να σ' αγαπώ».
     Σε ένα κλίμα φιλικό και ευχάριστο, το βιβλίο παρουσίασαν η φιλόλογος Ματούλα Κυρίκου-Καραούλη και η συγγραφέας Δώρα Μοσχονά.

Λίγα λόγια για τη Δώρα Μοσχονά και το βιβλίο της από την Ματούλα Κυρίκου-Καραούλη:
Προηγούμενες συγγραφές:
Μη ξεχάσεις να πάρεις ανάσα
Αστερισμός  της γλυκίτητας 

    Η ίδια είναι βραβευμένη  από την Πανελλήνια ένωση Λογοτεχνών (ΠΕΛ), με την θέση της πρωτιάς στο μυθιστόρημα  που έφερε  τον τίτλο  “Μάθημα ζωής”
   Η συνέχεια του ταλέντου της δε σταματά εκεί. Σε πρόσφατο διαγωνισμό ιστορικού δοκιμίου κατάφερε για άλλη μια φορά να κατακτήσει το 1ο βραβείο με τίτλο  «Ύμνος εις την αέρινη και μακάρια γή»........... 



  Στην παρουσίαση του βιβλίου, που έγινε 5-12-2015 στη Βόνιτσα, ο πολιτιστικός σύλλογος "ο Μύλος", των Παλιαμπέλων  απονεμένε στη συγγραφέα  αναμνηστική πλακέτα   ευγνωμοσύνης, αλλά και ευχής για μετέπειτα επιτυχίες της. 
    Στη παρουσίαση επίσης ανακοινώθηκε ότι στις 15/12 θα γίνει απονομή του διηγήματος "δύναμη ψυχής" από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και πως αναμένεται η απονομή από την Ε.Π.Ο.Κ στις αρχές του νέου έτους.  
     Η ίδια κατά το έτος 2014-2015 βραβεύτηκε από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου από τον Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη και τη κα Ίλιας εκπρόσωπο του οργανισμού της UΝESCO.

ΠΟΝΑΕΙ ΝΑ Σ ΑΓΑΠΩ
    Ο Τίτλος του νέου βιβλίου της Δώρας Μοσχονά. Η παρουσίαση έγινε στον κατάμεστο  χώρο της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου στη Βόνιτσα. 
  Η φιλόλογος, Κυρίκου Καραούλη Σταματία έκανε την έναρξη της παρουσίασης τονίζοντας πως το Πονάει να σ΄αγαπώ είναι Ένα σύγχρονο και αέρινο μυθιστόρημα με κύριο θέμα τη γυναικεία φιγούρα ,τα πάθη, τα λάθη, τον πόνο μα και τη χαρά .
     Ο τόπος και ο χρόνος των γεγονότων έχει αφετηρία την Κρήτη,  λίγο μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και εξελίσσεται μέχρι τη σημερινή εποχή. 
     Η Σμαράγδα, η Αλκμήνη, η Ραφαέλα, τρεις γυναίκες- τρεις εποχές με διαφορετικά ήθη – έθιμα και αντιλήψεις . Αντικρουόμενα πρόσωπα, καταστάσεις και συναισθήματα, που πηγάζουν μέσα από τον ίδιο τον άνθρωπο ζώντας τον Έρωτα και  τον πόνο. Με απλό και ρεαλιστικό τρόπο και γλώσσα απλή, καθημερινή με πλούσιους κρητικούς ιδιωματισμούς που πλησιάζουν τον προφορικό λόγο σε συνδυασμό με το  απόλυτο παραστατικό ύφος, ο κάθε αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί  με μια από τις ηρωίδες του βιβλίου. 
      Τη σκυτάλη της  συνέχειας πήρε η συγγραφέας Δώρα Μοσχονά, η οποία με τον δικό της συναισθηματικό τρόπο συγγραφής εξήγησε στους παρευρισκομένους γιατί πρέπει να διαβάσουν  όλοι το βιβλίο της και τι σημαίνει για την ίδια το μήνυμα που θέλει να περάσει το μυθιστόρημα.
    Χαρακτηριστικά στο βιβλίο αναφέρεται, πως από τη ζωή φεύγει η ευτυχία και έρχεται  ο χωρισμός, ακόμη και ο θάνατος. Και θάνατος δεν είναι μόνο η βιολογική φθορά, αλλά και η ψυχική.... Το “Πονάει να σ ΄ αγαπώ” ,   στέλνει το  δικό του μήνυμα  αγάπης και  πόνου. 
     Σίγουρα όλοι και όλες , πολλές φορές έχουμε νοιώσει το πόνο και τη χαρά. Τον ερωτα και ταυτόχρονα την αναζήτηση του εαυτού μας.. Πάντα με το ερώτημα, 
“γιατί να πονάμε όταν αγαπάμε»;  Αφού η αγάπη είναι το πιο όμορφο συναίσθημα....
Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο