Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ν. Μωραΐτης ΚΚΕ για τον Προυπολογισμό 2016: Θερίζεται το εισόδημα αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων (VIDEO)

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 
      Τα μέτρα του προϋπολογισμού «θερίζουν το πενιχρό εισόδημα αγροτών, κτηνοτρόφων και ψαράδων», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, κάνοντας λόγο για «μαζικό ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών».
     Ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2016 και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ είναι εργαλεία συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια.
ΒΙΝΤΕΟ

          Αναφερόμενος στα μεγέθη του προϋπολογισμού, σημείωσε ότι κατά 19 εκατ. ευρώ αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες, κατά 13 εκατ. ευρώ μειώθηκε η επιστροφή για το πετρέλαιο, κατά 32 εκατ. ευρώ είναι η αύξηση του Ειδικού Φόρου και κατά 102 εκατ. ευρώ αυξάνονται οι εισφορές στον ΟΓΑ, ενώ μειώνεται η κρατική δαπάνη προς τον ΟΓΑ κατά 145 εκατ. ευρώ, όπως και οι δαπάνες για τις αγροτικές συντάξεις των 320 ευρώ.....


    Ο Νίκος Μωραΐτης τόνισε ότι δεν υπάρχει «κανένα περιθώριο αναμονής για λύση στο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης», που έχει κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σημειώνοντας ότι «ο λαός θα συνεχίζει να χρεοκοπεί στην κρίση και στην ανάπτυξη». Ανέφερε πως χρειάζεται αγώνας για «άμεση αναπλήρωση των απωλειών» και για ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο