Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Αγανάκτηση για την υποβάθμιση της Παλαίρου με ευθύνη της δημοτικής αρχής Ακτίου Βόνιτσας

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αγαπητοί Αναγνώστες
    Από τη φιλόξενη τούτη ιστοσελίδα πολύ έγκαιρα και έγκυρα σας είχα ενημερώσει για τη δυσάρεστη εξέλιξη για το τόπο μας. Δυστυχώς ο τόπος μας μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας.
    Η άφρονα πολιτική του πρόσφατου παρελθόντος της δημιουργίας του ΧΥΤΑ (χωματερή πολυτελείας) ανάμεσα σε δύο θαλάσσιους κόλπους, μερικά χιλιόμετρα από μία πύλη εισόδου στη Δυτική Ελλάδα το αεροδρόμιο του Ακτίου, στη περιοχή Παλαίρου – Πογωνιάς αιχμή του δόρατος για τη τουριστική ανάπτυξη της Αιτ/νιας και όχι μόνο, συμπληρώθηκε με την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας
       Αυτοί που συνέβαλαν με επιμονή (αυτή είναι η πραγματικότητα) στη δημιουργία του ΧΥΤΑ και αυτοί που ψήφισαν να έρθουν τα σκουπίδια του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, ολοκλήρου της νήσου της Λευκάδας γράφτηκαν με μαύρα γράμματα στην τοπική Δημοτική ιστορία.
     Τους καταγγέλλω δημόσια και τους παραδίδω στη χλεύη και τη περιφρόνηση των Δημοτών. Προσωπικά δεν περίμενα ούτε περιμένω κάτι καλύτερο για το τόπο μας από αυτούς.
      Απεδείχθησαν άβουλοι και μοιραίοι. Χωρίς τη δική τους ψήφο δεν θα έρχονταν τα σκουπίδια...... 



      Η υποδοχή τέτοιων  μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών από το ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με τη κατάληξη του αγωγού του βιολογικού της Παλαίρου στη θάλασσα  θα αποβούν μοιραία για την ανάπτυξη της περιοχής. 
      Αυτό που δεσμεύομαι απέναντι σας είναι ότι θα κάνω (όπως έχω ήδη κάνει) πολλά και σε πολλές κατευθύνσεις 
να ελαχιστοποιηθούν αν είναι δυνατόν
οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον  και στην ανάπτυξη της περιοχής.

9 σχόλια:

  1. Mπορεί να υποβαθμίστηκε η Πάλαιρος αλλά όμως έριξε άσφαλτο σε 2 στενά στην Βόνιτσα σύμφωνα με το blog του Κουτιβή.

    Ας μην είμαστε αχάριστοι και πλεονέκτες με την δημοτική Αρχή της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την υποβάθμιση μόνοι μας την φέραμε,πηγαίνετε στη βόνιτσα για τα ψώνια σας και στα χωριά μας ούτε περίπτερο,ξυπνήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμιά ελπίδα... Απο τις πιο παράλογες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την πιο αναπτυσόμενη τουριστική πόλη της Αιτωλοακαρνανίας την Πάλαιρο την κατάντησαν «Σκουπιδότο» της Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
    Πουθενά αλλού δεν γίνονται αυτά…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι κάτοικοι της παλαιρου εδωσαν βροντερό παρών στο δημοτικό συμβούλιο!γυρίστε πλευρό τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάτε καλά;;Πόσο κομμάτια κρέατα είστε στην Πάλαιρο για να θεωρείται αυτό το χωριό ως αναπτυσσόμενο τουριστικά.Εάν θέλετε τουριστική αναπτυξη να φτιάξεται πρώτα τους δρόμους που σπάει ο κόσμος τα οχήματα του...Δεν καταλαβαίνω την λογική σας...Πολύ ντόρος για το τίποτα...Ακουγα λοιπόν για την Πάλαιρο πόσα ωραία πράγματα...μέχρι που την επισκέφτηκα...Αγιογδύτες μαγαζάτορες με επικίνδυνο για κατανάλωση φαγητό περίεργοι κάτοικοι με υφάκι 'φύγε απο δώ' παραλίες αίσχος...τι τουρισμό θέλετε;;Και απο ότι κατάλαβα γιαυτό και όλος ο κόσμος πηγαίνει στην Πλαγιά(πήγα με Λευκαδίτη) για φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟ ΕΛΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ...Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΚΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΦΑΛΟ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ δεν το βάλανε στην σελίδα του δήμου ώστε να μην το πάρουν τα blogs ώστε να μην ενημερωθούν οι δημότες ειδικά της Παλαιρου.Φυσικά ξέρουμε τον λόγο .Οι άνθρωποι δεν έχουν ιερό και όσιο,όλα για το χρημα το κάνουν σιγά μην τους νοιάζει η υγεία των ανθρώπων της Παλαιρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι δεν πηγες στο συμβούλιο να πεις ;τα βρήκες με τον ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ;με τις περίφημες καταγγελίες σου για τα Χυτα τι γινεται ;τις κουκουλώσατε και αυτες ;δεν εχει συνέχεια !ασε ρε Κώστα και ΕΣΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Αναγνώστη
    Από τον Αύγουστο του 2013 παρότι δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος και όπως γνωρίζεις διαμένω στο Μεσολόγγι δεν πήγα σε 4 μόλις συνεδριάσεις του ΔΣ. Τούτο σε μένα στοιχίζει σε χρόνο, κόπο , χρήμα αλλά ασχολούμαι από επιλογή μου για την οποία είμαι υπερήφανος. Την ημέρα της συνεδρίασης ήμουν άρρωστος και δεν μπορούσα να οδηγήσω.

    Είναι ανοησία να διαβάζεις το άρθρο μου και να λες ότι τα βρήκα με τον Δήμαρχο. Σε προκαλώ βγες επώνυμα και γνωστοποίησε στους Δημότες τα υπονοούμενα εις βάρος μου.

    Διαφορετικά είσαι ένας άθλιος συκοφάντης που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία.

    Τα πολιτικά μου βήματα και τα άρθρα μου θα τα καθορίζω εγώ και κανένας άλλος. Θα δεις και θα διαβάσεις τι θα κάνω και για το ΧΥΤΑ και μετά θα τα πούμε ξανά .
    Πάντως αφού μου ζητήσεις συγνώμη για την αθλιότητα σου, είσαι δεκτός να κάνουμε αγώνα στη κατεύθυνση να ελαχιστοποιήσουμε τα αρνητικά από το ΧΥΤΑ για το τόπο μας.

    Αν η πρόθεση σου είναι αγνή και όχι προβοκατόρικη σε περιμένω για ένα διάλογο στα θέματα του Δήμου. Διαφορετικά τις επόμενες μέρες περίμενε δημοσιεύσεις μου και έλα στο ΔΣ να δεις τις πολιτικές μάχες που δίνω παρότι δεν μου δίνουν το λόγο και στη Κατούνα με απέβαλαν από την αίθουσα συνεδρίασης γιατί θορυβούσα είπαν για το θέμα του ΧΥΤΑ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο