Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Παναγιώτη Στάϊκου με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνα Σταρακά, για τους «Γαϊδουρόδρομους» όπως έγραψε το Blog Ξηρομερίτικη ματιά!

   Μετά την  δημοσίευση του Blog  ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ: Για τον Γαϊδουρόδομο Πλατυγιάλι – Άγιος  Δημήτριος  και επειδή  δεν πιστεύω, ότι με μηνύσεις  και δικαστήρια , τα οποία θα γίνουν μετά από 4-5 χρόνια, θα λυθεί το πρόβλημα του δρόμου, επισκέφτηκα την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Χριστίνα Σταρακά, με την οποία με συνδέει μακροχρόνια φιλία και της εξέθεσα τις σκέψεις  και τις προτάσεις μου.
      Εκεί η κυρία Αντιπεριφερειάρχης  μου έδωσε το έγγραφο από το Υπουργείο Υποδομών,  το οποίο είχε λάβει πριν λίγο, σε  απάντηση δικού της εγγράφου, μιας και φορέας εκτέλεσης του έργου είναι το Υπουργείο και όχι η Περιφέρεια.....



      Εγώ της γνώρισα, πως ο εργολάβος δουλεύει ήδη, κατασκευάζοντας το πέδιλο του  πρώτου  γεφυριού μετά το γεφύρι Καντήλια, αλλά  όχι για την ασφαλτόστρωση του τμήματος, το οποίο είχε  ξηλώσει. 
      Ήδη  είχα φωτογραφίσει την κολόνα της ΔΕΗ, η οποία είναι μέσα στην διαπλάτυνση και για την μετατόπιση της οποίας η πίστωση  έχει βγει από το  2014, αλλά η ΔΕΗ  δεν την έχει μετατοπίσει ακόμη. 
     Για σκοπό αυτό η κυρία Σταρακά πήρε τηλέφωνο τον Περιφερειάρχη κύριο Απόστολο Κατσιφάρα, με τον οποίο μίλησα και εγώ και του εξέθεσα  όλα τα προβλήματα σχετικά με το έργο και του ζητήσαμε  να πιέσει  την ΔΕΗ  για την  άμεση μετατόπιση  της κολόνας, για να μην έχει ο εργολάβος καμιά δικαιολογία, για να ξεκινήσει   τις εργασίες  για την  άμεση ασφαλτόστρωση του Δρόμου.
     Πρότεινα επίσης  μέχρι να αρχίσει  ο εργολάβος την ασφαλτόστρωση , να του ζητήσει ο επιβλέπων Μηχανικός, να τον στρώνει με το Γκρέϊτερ δύο φορές την εβδομάδα, γιατί όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να περάσει αυτοκίνητο.  
      Επίσης με την ευκαιρία της είπα και για τον άλλο δρόμο Σουπί – Βαλόστρατο – Χρυσοβίτσα, ο οποίος είναι  σχεδόν αδιάβατος (όπως φαίνεται  και από τις  φωτογραφίες). 
      Παρουσία μου επικοινώνησε με τον εργολάβο, που έχει αναλάβει την συντήρηση, της οδοποιίας  του Ξηρομέρου, με τον οποίο είπαν,  να επισκεφθούν αυτή την περιοχή την επόμενη εβδομάδα, για  να δουν, τι μπορεί  να γίνει στα πλαίσια αυτής της εργολαβίας, αφού η οριστική λύση απαιτεί καινούργια εργολαβία  με  δαπάνη πάνω από ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ (γι’ αυτό και εγώ όταν είδα τα μηχανήματα, να ασφαλτοστρώνουν τμήματα από Παλαιομάνινα- Στρογγυλοβούνι –Πηγάδια, το οποίο  ασφαλτοστρωνόταν από εργολαβία του Δήμου Ξηρομέρου, χάρηκα ιδιαίτερα , αλλά μου έμεινε η χαρά, αφού η εργολαβία της Περιφέρειας στο τμήμα  Σουπί – Βαλόστρατο –Χρυσοβίτσα , το οποίο είναι και το μεγάλο μαρτύριο , δεν ξεκίνησε ακόμα) .

       Ασφαλώς μακριά από εμένα μικροπολιτικές ή στείρες αντιπολιτευτικές νοοτροπίες ή προσπάθειες  να  μειώσω ή να υποβαθμίσω το έργο κανενός, αφού δεν επιφυλάσσω τέτοιο ρόλο στον  εαυτό μου, αλλά μόνο  του πρώην Δημάρχου και ενεργού πολίτη  και  του αρωγού  στην προώθηση και επίλυση  προβλημάτων του τόπου μου .
    Χαρά μου είναι να επιλύονται χρόνια προβλήματα  είτε  από τον Δήμο ή από την Περιφέρεια .

ΥΓ:
Εξ άλλου από αυτούς τους δρόμους περνώ δύο φορές  την ημέρα, πηγαίνοντας καθημερινά για το ιατρείο της  Κατοχής , έχοντας διαλύσει δύο αυτοκίνητα.
   Με την ελπίδα ότι η πρωτοβουλία μου θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αυτών των δρόμων.


Αστακός 30/10/2015
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Παναγιώτης Στάϊκος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού















1 σχόλιο:

  1. Μπραβο σας γιατρε για την πρωτοβουλια σας!ελπιζω να τελειωσει γρηγορα ο δρομος γιατι ειναι μαρτυριο αυτη η διαδρομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο