Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Οι ενέργειές μας για τα προβλήματα του δρόμου Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος

   Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών όταν προέκυψαν τα προβλήματα με την κατασκευή του οδικού άξονα Πλατυγιαλίου Αστακου Ιονιας οδού προέβη στις ακόλουθες ενέργειες,

1)-συναντήθηκε με τον υπουργό υποδομών, συνάντηση στην οποια συμμετείχε και ο δήμαρχος Ξηρομέρου (εγινε η συνάντηση με την παρέμβαση του κ.Στρατουλη), οπου συζητήθηκε ολο το πλέγμα των προβλημάτων που αφορούσε την κατασκευή του δρόμου,την αντικατάσταση του τμήματος του δικτύου ύδρευσης που λογω κακού σχεδιασμού θα καλύπτονταν απο το δρομο και την κατασκευή των παραδρομων λογω υπερυψωσης του νέου οδοστρώματος για την εξυπηρέτηση των αγροτών
2)-κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά(βλέπε παρακάτω) κατα παντός υπευθύνου, αναφορά που την υπέγραψαν πολιτες, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς και
3)-έστειλε επιστολή στο Υπουργειο Υποδομών τον Ιούνιο διατυπωμένη σε ύφος ανάλογο με τη μηνυτήρια αναφορά............



   Και οι τρεις δράσεις αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης για την οσο το δυνατον ταχύτερη αποπεράτωση ενος σημαντικού έργου και για την αποφυγή των περισσότερων  συνεπειών απο την καθυστέρηση του.
    Μετα την απάντηση του Υπουργείου (14/7/2015) και την προφορική μας συνομιλία με την υπεύθυνη του έργου, πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα γινόταν ασφαλτόστρωση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Δυστυχώς οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν και γραφτό επανήλθαμε  με νέα επιστολή (βλέπε παρακάτω).
      Εν κατακλείδι δε γνωρίζουμε τι κάνουν οι άλλοι, ομαδικώς η ατομικώς, ξέρουμε τι κάνουμε εμείς στη δύσκολη προσπάθεια μας να υπηρετήσουμε αρχές και να προασπίσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των συμπολιτών μας.

Συμπολιτεία  Ξηρομεριτών

Ακολουθουν:
1.Η μηνυτήρια αναφορά:
Ακολουθουν:

1.Η μηνυτήρια αναφορά

   

  










































2. Η απάντηση του Υπουργείου













































3. Η νέα επιστολή.


"Σε συνέχεια της επιστολής σας της 14/7/2015(αριθ.πρωτ.ΚΓ/ΦΚΠΡ18.00/ΟΔ/ΑΛ/5071,σας διαβιβάζουμε καινουργιο φωτογραφικό υλικό οπου γινεται σαφές οτι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος,καθως και ο αριθμός εχει αυξηθεί και το βάθος εχει μεγαλώσει των λακκουβών.
Έχοντας δε φθάσει αρχές Νοεμβρίου ειναι επισης σαφές οτι δεν προκειται να πέσει άσφαλτος οπως είχατε διαβεβαιώσει προφορικά.

Κατόπιν αυτών και για να διασωθεί οτι μπορει να σωθεί,παρακαλούμε οπως

1)-επιστησετε την προσοχή στον εργολάβο οπως τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια τις συμβατικές του υποχρεώσεις καθως δεν εχει ανταποκριθεί σ´αυτες,παρά τις διαβεβαιώσεις του προς το υπουργείο.
Ετσι ουτε οι λακκούβες διορθώθηκαν οπως φαίνεται απο το φωτογραφικό υλικό,ουτε η αντιμετώπιση της σκόνης(πιστός μάρτυρας τα ασπρισμένα αυτοκίνητα)απέδωσε καθως η δια βροχη του οδοστρώματος ειναι ελλιπέστατη.Η μονη βελτίωση που παρατηρήθηκε ηταν η βελτίωση της σήμανσης.
2)-θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τη μελέτη του έργου και 
3)-να επιταχύνετε τις διαδικασίες για την απεμπλοκή του έργου απο όλες αυτες τις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που καθυστερούν ενα σημαντικό εργο απαραίτητο για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτων
Γεωργαλής Ηλίας"

http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο