Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ 40



Φωτορεπορταζ: Τζένη Παπαδημητριου
Σήμερα όλοι οι Έλληνες και οι Κύπριοι και όσοι αισθάνονται Έλληνες γιορτάζουν το ιστορικό ΟΧΙ ενάντια των κατακτητών και δει των Ιταλών τού δικτάτορα Μουσολίνι. 
Έτσι και στο χωριό μας η Χρυσοβίτσα  εορτάστικε το Ιστορικό ΟΧΙ. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον πάτερ Φώτιο Χαντζή ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στην Στήλη των ΗΡΩΩΝ. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Χρυσοβίτσας Κον Γιάννη Χρόνη και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου. Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε η Νηπιαγωγός Κα Στασινού Ελένη και κατόπιν ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών μπροστά στον Ιερέα του χωριού πάτερ Φώτιο Χαντζή, τον πρόεδρο Κον Γιάννη Χρόνη, στους γονείς των μαθητών και πλήθος κόσμου οι οποίοι τούς καμάρωσαν και τους χειροκρότησαν  για την ωραία εκδήλωση....
Δείτε φώτο... 

Μετά το τέλος ο πρόεδρος πρόσφερε καφέ στον Ιερέα του χωριού καθώς και στις δασκάλες και στους καλεσμένους. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.


Υ. Γ Ας αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνη στους νεκρούς Ήρωες. Η Θυσία τους ας γίνει για μας χρέος Ενότητας και προσήλωσης στα Ιδανικά της Ελευθερίας και Δημοκρατίας.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο