Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Φόρος τιμής στον ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΟΡΑΚΗ απο τον Αστακό, έναν από τους Ήρωες του Έπους του 1940!

     Ο Γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος γράφει για τον Λαμπράκη Κοράκη, από τον Αστακό, έναν από τους Ήρωες του Έπους του 1940, τον οποίο δεν περιέλαβε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού στο βιβλίο «ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ 1940 -1945».

Αγαπητό  ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS
    Αυτός   είναι ο  Λαμπράκης Κοράκης, ένας από τους Ήρωες  του Έπους του 1940, τον οποίο δεν περιέλαβε  η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού  στο βιβλίο «ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ 1940 -1945».
    Ο Λαμπράκης Κοράκης του Αποστόλη, ο οποίος υπηρετούσε στο Θρυλικό 39ο Σύναγμα Ευζώνων, μετά τις πρώτες νικηφόρες μάχες του Στρατού μας σκοτώθηκε επί Αλβανικού  εδάφους και  ετάφη εκεί μαζί με άλλα παλληκάρια.
     Η  Χαροκαμένη Μάνα του, η οποία από αυτό τον πόλεμο έχασε τον άνδρα της και τέσσερα  παιδιά της (της έμειναν δυο), απαίτησε και έδωσαν το όνομά του στην γυναίκα μου Λαμπρινή, στην οποία είχε και ιδιαίτερη αδυναμία...........



     Τιμή και Δόξα  σε όλους τους Ήρωες του Έπους του 1940, είτε τους περιλαμβάνει ή ΟΧΙ  ο  κατάλογος του ΓΕΣ. Στους οποίους αφιερώνω με πολύ σεβασμό το τραγούδι της Νίκης , με την αξέχαστη Σοφία Βέμπο.



Αστακός  27/10/2015
Ευχαριστώ για την  φιλοξενία.
Παναγιώτης Στάϊκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο