Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας κόβει το νερό σε όσους έχουν συσσωρευμένες Οφειλές

      -Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας λόγω οφειλών στη ΔΕΗ, η οποία, έκανε γνωστό ότι προχωρά άμεσα σε διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια.
    -Μετά από αυτό ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας, προκειμένου να επιτευχθεί η αναστολή των προγραμματισμένων από την ΔΕΗ διακοπών, θα προχωρήσει στη διακοπή υδροδότησης οικιών, σε δημότες οι όποιοι έχουν συσσωρευμένες ανεξόφλητες οφειλές.

      Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας αφού τοιχοκολλήθηκαν στα καφενεία των χωριών ανακοινώσεις της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ότι από αύριο 30/11/2015, θα προχωρήσουν στη διακοπή υδροδότησης οικιών, σε δημότες οι όποιοι έχουν συσσωρευμένες ανεξόφλητες οφειλές.
     Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατάσταση με τους ανείσπρακτους λογαριασμούς έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεξόφλητες οφειλές του Δήμου στη ΔΕΗ, η οποία έχει προγραμματίσει από 2/11/2015 διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια. 
  Οι Δημότες διαβάζοντας την ανακοίνωση είναι αγανακτισμένοι και δηλώνουν ότι οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από την ανωτέρω στάση και τις αποφάσεις της ΔΕΗ είναι τεράστιες με κυριότερη όλων τον κίνδυνο που δημιουργείται για τη δημόσια υγεία από τη στέρηση του πολύτιμου αγαθού του νερού.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
       Πολλοί κάτοικοι διαφωνούν με την τακτική που εφαρμόζει ο Δήμος να μην απευθύνεται εκεί που πρέπει να στραφεί για να βρει πόρους, αλλά σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν, χωρίς κοινωνική ευαισθησία και τονίζουν: «Αυτό είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά λόγω της κρίσης αδυνατούν πλέον να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσά ύδρευσης αφήνοντας αρκετούς απλήρωτους λογαριασμούς.  Δεν πρέπει να κόβουν το νερό, για οφειλή  λίγων ευρώ.  Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας; Αυτή είναι η ευαισθησία τους; Αναλγησία και βαρβαρότητα δείχνει και αναδεικνύει η πράξη τους να κόβουν το νερό σε φτωχούς ανθρώπους».......

 
   Να τονίσουμε ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας πρέπει να κινηθεί σύντομα με θεσμικές παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στους βουλευτές του νομού μας καθώς επίσης τον της ΔΕΗ για την γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος. 
    Επίσης να συγκαλέσει στο δημαρχείο σε επίπεδο Δημάρχου και επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, για να αποφασισθούν περαιτέρω κινήσεις, διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η αναστολή των προγραμματισμένων από την ΔΕΗ διακοπών, τόσο για την διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού του νερού, όσο και της δημόσιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

15 σχόλια:

  1. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΦΙΛΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ 5 ΚΑΙ 6 ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟ,ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ;Ο ΑΛΛΟΣ ΧΡΩΣΤΑ 2000 ΚΑΙ 3000,ΑΚΟΜΑ 5000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ;ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΜΕ 30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ,ΤΟ ΘΕΟΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΝ;ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΥΠΝΟΙ,ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝΕ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με μαθηματική ακρίβεια ο Δήμος θα έφτανε σε αυτή τη κατάσταση. Κατασπαταλώντας τα χρήματα των Δημοτών διαχρονικά με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων σε πανάκριβα έργα και υπηρεσίες και μη εισπράττοντας διαχρονικά από πολλούς Δημότες έφτασε στο σημερινό σημείο. Δεν έφθασε μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης . Έφθασε γιατί πολλοί δεν έχουν πληρώσει σχεδόν ποτέ με τη πολιτική ανοχή της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
    Από τούτη την ιστοσελίδα πολλές φορές και μέσα στο ΔΣ έθεσα το θέμα. Στο ΔΣ από τους πρώην και τους νυν εισέπραττα τα ειρωνικά χαμόγελα τους.
    Αγαπητοί συνδημότες
    σε όσους έχουν στείλει ειδοποίηση δεν πρόκειται να σας τα χαρίσουν ή διαγράψουν . Έχουν βεβαιωθεί στην εφορία και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε. Εσείς κάποια στιγμή ή τα παιδιά σας θα τα πληρώσετε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Κύριοι της Δημοτικής Αρχής
    Είναι απαράδεκτο να κόψετε το νερό σε οφειλέτη κάτω από 5.000 ευρώ. Κόψτε αμέσως σε αυτούς που χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ αν δεν καταβάλουν εφάπαξ το 30 τοις εκατό των οφειλών τους και τα υπόλοιπα σε δόσεις . Αυτοί έχουν χρήματα μην γελιόμαστε. Μετά προχωρήστε με την ίδια λογική στις 4.000, 3.000 ευρώ κλπ.

    Αν έχετε το πολιτικό θάρρος και το πολιτικό ανάστημα δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος.

    'Όψιμα μιλάτε για την ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.
    Η προτεινόμενη πολλές φορές από εμένα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΥΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
    Έτσι δεν είναι πρώην και νυν Δημοτικοί άρχοντες;
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελάτε ρε παιδιά στο δήμο ξηρομερου εδώ αντί να το κόβουν στους έξυπνους τους διαγραφούν το χρέος και οι υπόλοιποι μαλακές πληρωνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λαλίστατος δήμος να μιλήσει για τις οφειλές των καταστημάτων της παραλίας Βόνιτσας. Πόσα χρωστάνε;
    Μόλις τα δημοσιοποιήσει να αρχίσει από αυτούς να κόβει το νερό.
    Τότε και μόνο τότε θα αποκτήσει δικαίωμα να στέλνει αυτή την ειδοποίηση σε κάθε νοικοκυριό που χρησιμοποιεί το νερό για τις βιοτικές του ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mε την γενικότερη πολιτική απου ασκείται απο την δημοτική αρχή που "κυβερνά" την περιοχή μας είμαι αντίθετος(απευθείας αναθέσεις σε πεθερικά και ημέτερους , ψευδοπολιτιστικές δράσεις κ.λ.π.)

    Εδώ δεν είμαι σίγουρος ότι πράτει λάθος, διότι δεν είμαι σίγουρος ότι κάποιοι δημότες δεν έχουν δεκάευρα για τους τριμηνιαίους λογαριασμούς του νερού.

    Με μια κοινωνία που βρίσκεται σε απολυτο τέλμα ιδεολογικό , πολιτιστικό και επιλέγει τον οπτικό "αυνανισμό" σε οθόνες σμαρτφον ας βρεί η Δημοτική αρχή ποιοί πραγματικά ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν και ας κυνηγήσει τους τσάμπα μάγκες που κάθε μέρα καταναλώνουν φραπεδιές στα καφενεία και στις καφετέριες και προσποιούνται τους φτωχούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κοψεις τα μαυρα λεφτα και να δεις πως πληρωνεις το ρευμα κυριε αποστολακη.μεχρι και στον χυτα εχεις για δουλεια εκλεγμενο προσωπο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διέγραψαν τα χρέη Δημοτών από τα παλιά Σκλάβαινα ,σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ ,με το αιτιολογικό οτι τα ρολόγια έγραφαν αέρα στα παλιά Σκλάβαινα.Ο κ Σώζος που εισηγήθηκε το θέμα ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος , βοηθούμενος από το κ Τσακάλη , είπε οτι στη δεξαμενή στα παλιά Σκλάβαινα έχει να πάει νερό δέκα χρόνια!!!!!!!
    Αυτό είναι αλήθεια δημότες κυρίως της Παλαίρου; Ρωτήστε τους να σας πουν ονόματα και ποσά που διέγραψαν.
    Η αλήθεια είναι οτι στη δεξαμενή στα παλιά Σκλάβαινα νερό Κορπής πήγαινε και πηγαίνει ανελλιπώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δυο τρεις σκορπιες σκεψεις:εκει στο δημο εχουν καταλαβει σε τι κατασταση ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια των νοικοκυριων?γιατι ειναι απληρωτη η δεη;οποιος φταιει για το κακο κουμαντο να πληρωσει.με λιγοτερη σπαταλη σε απευθειας αναθεσεις,γιορτες,ταξιδια,λουλουδια και αλλα τετοια δευτερευοντα ισως να τα καταφερναν να βαλουν μια ταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αργήσατε πολύ. Να μας πείτε και τις διαγραφές χωρίς λόγο που κάνετε σε ημέτερους. Πληρώνουμε το ακριβότερο νερό ιδιαίτερα οι δημότες του πρώην δήμου Ανακτορίου και ο Δήμαρχος μιλάει για ισονομία. Γι αυτό είσαι μάγκας Γιώργο. Σε πάω με τα 1000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας βάλει τα λατομεία να πληρώσουν που δεν εχουν πληρώσει ποτε και ας αφήσει το φτωχό κοσμάκι στην ησυχία του που θελει να του κόψει το νερό ο Άποστολακης !αν ειναι μάγκας ας παει στα λατόμεια να τους βάλει να πληρώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Που το πάτε κύριοι του Αποστολάκη; Μόλις 15 μήνες στη δημοτική αρχή και κάνατε τη Πάλαιρο σκουπιδότοπο της Λευκάδας, κοροϊδέψατε τη Κατούνα με τα σφαγεία που θα λειτουργούσαν απ τα Χριστούγεννα το 14, αδιαφορείτε για χρηματοδοτημένες μελέτες διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου της Βόνιτσας για να εξυπηρετήστε τους ημέτερους, δεν εισπράττετε τα οφειλόμενα από μεγαλο-οφειλέτες του δήμου επειδή είναι φίλοι και συγγενείς σας, και λοιπά και λοιπά, κλπ, αλλά όμως θα κόψετε το νεράκι απ τον απλό δημότη που δεν μπορεί να πληρώσει! Προχώρα Αποστολάκη, αποφασίζεις και διατάζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι λευταδες συγουρα δεν θα πληρωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ταξιδι στην Ιταλία ποσο θα στοιχισει κυριε αποστολακη; Καλή διαμονή και το νερό κομμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 11:47...Όσοι συμμετείχαν στο ταξιδι για την αδελφοποίηση Τα έξοδα τα πλήρωσαν μονοι τους...Για να μην δημοσιοπουνται ανακρίβειες.
    Με εκτιμηση Παναγιώτα Πανταζη
    Δημοτική σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο