Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Πάνω από 100 κάτοικοι στην περιοχή της εθνικής οδού καταγγέλλουν: «Κάντε κάτι…»

Το σημερινό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό στο Αγρίνιο καθώς και αυτό που έγινε μόλις πριν λίγες μέρες με θύμα έναν 26χρονο, προκάλεσαν την αντίδραση κατοίκων της περιοχής, που εδώ και έναν χρόνο, όπως αναφέρουν στο agriniopress.gr έχουν  στείλει επιστολή  στην Τροχαία Αγρινίου και άλλους φορείς της περιοχής, παραθέτοντας το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού: Κόντρες, υπερβολική ταχύτητα, ηχορύπανση κλπ, έχουν κάνει κόλαση την ζωή των κατοίκων που ζητούν την άμεση λήψη μέτρων....

Γράφουν συγκεκριμένα στην επιστολή τους:
«Οι παρακάτω υπογράφοντες κάτοικοι της εθνικής οδού θέλουμε να σας γνωρίσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και νυχθημερόν στη περιοχή μας. Θορυβώδη οχήματα (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα) κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες κατά μήκος της εθνικής οδού, από τον κυκλικό κόμβο στην αερογέφυρα έως τον κόμβο του εθνικού σταδίου. Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι που προκαλούν είναι τέτοιας έντασης που δεν μπορούμε να ησυχάσουμε, ούτε καν να επικοινωνήσουμε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια!
Ειδικότερα, κάθε βράδυ γίνεται συγκέντρωση πολλών «φτιαγμένων» αυτοκινήτων και μηχανών σε ελεύθερο χώρο του Δήμου έναντι της Φάρμα Λαϊνά,τον οποίο χρησιμοποιούν ως αφετηρία και επιδίδονται σε δοκιμές, μαρσαρίσματα, αγώνες δεξιοτεχνίας, κορναρίσματα διακοπτόμενη λειτουργία ηχοσυστημάτων σε εξωφρενικές εντάσεις και οχλαγωγία με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να πνίγεται στο θόρυβο. Σαν να μην έφτανε αυτό γίνεται χρήση παράνομων ενισχυμένων καυσίμων που γεμίζουν την ατμόσφαιρα καυσαέρια.
Κατά τη θερινή περίοδο, που τα παράθυρα των σπιτιών είναι ανοιχτά λόγω ζέστης, η κατάσταση γίνεται πιο ανυπόφορη, καθώς ο θόρυβος και τα καυσαέρια μπαίνουν ανεμπόδιστα στα σπίτια μας! Πολλοί εκ των κατοίκων της περιοχής μένουν ξάγρυπνοι στα μπαλκόνια τους αναμένοντας να λήξει το γεγονός, συνήθως κατά τις τρεις το πρωί! Η κατάσταση είναι απαράδεκτη! Κάθε βράδυ, στα σπίτια μας υπάρχει ένταση και εκνευρισμός. Ησυχάζουμε μόνο όταν βρέχει!
Παρακαλούμε να κάνετε ότι είναι απαραίτητο για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να επιστρέψει η καθημερινή μας ζωή σε ανθρώπινες συνθήκες.»

(Ακολουθούν υπογραφές εκατό και πλέον κατοίκων)
agriniopress

1 σχόλιο:

  1. Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι που προκαλούν είναι τέτοιας έντασης που δεν μπορούμε να ησυχάσουμε, ούτε καν να επικοινωνήσουμε μέσα στα ίδια μας τα σπίτια!
    Μόνο αυτό απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής και οχι το χάσιμο των ανθρώπων που φεύγουν άδικα λόγω της απάθειας της πολιτείας σε τέτοια θέματα....( διαβάσεις ανισόπεδες-φανάρια-ραντάρ που δείχνουν την ταχύτητα που οδηγείς κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο