Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Τρόμος για ηλικιωμένη από Ρομά στα Αη Βασιλιώτικα

Ένα ακόμη ακραίο περιστατικό κλοπής συνέβη το Σάββατο 1η Αυγούστου στα Αη Βασιλιώτικα Αγρινίου με δράστη Ρομά της περιοχής, λίγες ημέρες μάλιστα μετά τη συμφωνία αλληλεγγύης για ειρηνική συμβίωση κατόπιν συνάντησης εκπροσώπων ρομά ,κατοίκων της περιοχής και εκπροσώπων του πολιτιστικού συλλόγου «Νέα Γή».
Ήταν 5:00 μμ στην οδό Μυκηνών όταν νεαρός ρομά, εκμεταλλευόμενος την πυκνή φυτοκάλυψη που του παρείχε ελαιοστάσιο, πλησίασε την οικία 80χρονης γυναίκας και της κτύπησε την πόρτα προκειμένου να του ανοίξει. Επειδή όμως και στο παρελθόν η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα κλοπών από ρομά της περιοχής , συγκεκριμένα της έκλεψαν κατά καιρούς 50 πουλερικά, εργαλεία από αποθήκη όπως και την περίφραξη με τους πασσάλους από το οικοπεδό της(συμβάντα καταγεγραμμένα στην Ασφάλεια Αγρινίου) φοβήθηκε και ρώτησε να μάθει ποιος την καλούσε. Απάντηση δεν πήρε αλλά αντ’ αυτού διαπίστωσε ότι ο ρομά προσπαθούσε να διαρρήξει την οικία της από κάποιο ασφαλισμένο παράθυρο σπάζοντας το.....

Στην εικόνα αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα πανικοβλήθηκε και κατάφυγε στην έξοδο της οικίας της καλώντας σε βοήθεια τους γείτονες της επίσης ηλικιωμένους.
Ο θρασύτητας ρομά αντικρίζοντας τους απομακρύνθηκε αργά και νωχελικά μη υπολογίζοντας τις φωνές τους.
Μετά από αυτό η ηλικιωμένη γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της, αλλά ο ρομά καροδακούσε , την ακολούθησε και εισήλθε σε αυτό σχεδόν μαζί της πριν προλάβει να κλείσει την πόρτα, με αποτέλεσμα να την αρπάξει από τον λαιμό σφίγγοντας την βίαια όπου και αντιλήφθηκε ότι έφερε χρυσή αλυσίδα με σταυρό. Τότε με επίσης βίαιο τρόπο της έσκισε την μπλούζα αποσπώντας το χρυσαφικό αφήνοντας τα σημάδια του από τα «αντρίκια» χέρια του στον λαιμό της ηλικιωμένης.
Η ηλικιωμένη με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει από το ισχυρό σοκ που δέχθηκε, κάλεσε εκ νέου τους γείτονες σε βοήθεια. Τελικώς για το συμβάν ενημερώθηκε και η Ασφάλεια Αγρινίου που ενεργεί τη σχετική έρευνα.
Χαρακτηριστική πάντως της οργής που προκάλεσε το συμβάν , η αναφορά του γιου της ηλικιωμένης στο agrinionews.gr: «Kάνω γνωστό στον θρασύδειλο ρομά ότι φέρω και ο ίδιος χρυσή αλυσίδα με σταυρό βαρέως τύπου στον λαιμό  και τον καλώ εάν επιθυμεί να έρθει να ψωνίσει και από εμένα με τον ίδιο τρόπο!»

agrinionews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο