Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

16ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος στη Βόνιτσα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 16ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΔΡΟΜΟΥ
     Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ο 16ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος στη Βόνιτσα.
      Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email: kekomekada@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στο link http://goo.gl/forms/SbIqCoLZiL

-Θα υπάρχει και αγώνας 1.000 μέτρων για μικρούς φίλους κάτω των 15 ετών και επίσης θα υπάρχει και απόσταση για γρήγορο περπάτημα μήκους 5.000 μέτρων.
     Και οι δύο αποστάσεις θα είναι σε ειδυλλιακό μέρος εντός της πόλης της Βόνιτσας.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτενέστερη ενημέρωση.....



Λίγα λόγια για τον Άκτιο Δρόμο:
    Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.
      Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων. Οι αγώνες -αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί- με την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.

Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής για τον 16ο Άκτιο Δρόμο

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε και τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 26430 22232 καθώς και στο email kekomekada@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο