Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Στο Αγρίνιο ο Μεϊμαράκης – η επίσκεψη στο δημαρχείο

Στο δημαρχείο Αγρινίου βρέθηκε λιγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ν.Δ Βαγγέλης Μεϊμαράκης .
Το Αγρίνιο αποτελεί σταθμό της περιοδείας του που ξεκίνησε το πρωί από το εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού και εν συνεχεία στο Μεσολόγγι. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μητροπολίτη κ. Κοσμά και στο Επιμελητήριο.
Στο δημαρχείο Αγρινίου έγινε δεκτός από τον δήμαρχο κ Παπαναστασίου,  δημοτικούς σύμβουλους, πολιτευτές, στελέχη και μέλη του κόμματος.
Δείτε φωτο και βίντεο ....
Ο δήμαρχος παρέδωσε υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα του δήμου και ειδικότερα τα έργα υποδομής, το περιβάλλον, τον πολιτισμό κλπ. Στην αντιφώνησή του ο Β. Μεϊμαράκης επισήμανε τις προσπάθειες της ΝΔ για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο μπλοκάρισμα που παρατηρείται στην εκτέλεση έργων υποδομής 
Aναλυτικά το υπόμνημα του δημάρχου προς τον πρόεδρο της ΝΔ:
Κύριε Πρόεδρε,
     Όπως γνωρίζετε, η Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα η περιοχή του Αγρινίου αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, λόγω αλλαγής του παραγωγικού προτύπου, εγκατάλειψης της καπνοκαλλιέργειας και μη αντικατάστασής της με άλλες προσοδοφόρες καλλιέργειες.
          Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το κλείσιμο επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή, οδηγεί σε απερήμωση της ενδοχώρας, διόγκωση της ανεργίας (η οποία είναι η μεγαλύτερη στη Δυτική Ελλάδα) και τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής.
Με το παρόν υπόμνημα επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα προβλήματα του Δήμου Αγρινίου και να ζητήσω την αποφασιστική συμβολή σας στην αντιμετώπισή τους. Τα αιτήματά μας επικεντρώνονται σε τρεις κατευθύνσεις: εξωστρέφεια μέσω της σύνδεσης με οδικούς άξονες  – επιχειρηματικότητα – πολιτισμός:
po-meimarakis1 (640 x 427)1. ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
- Είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθεί η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την πόλη του Αγρινίου σε συνδυασμό και με τη νέα Εθνική Οδό που θα κατασκευαστεί και θα συνδέει την Ιόνια οδό με Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία.
- Αποτελεί ζωτικής σημασίας έργο η εκ νέου μελέτη και κατασκευή (διαφορετική ρύθμιση από την υπάρχουσα που είναι άκρως δυσλειτουργική) της εισόδου της πόλης.
 - Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και  σιδηροδρομική  σύνδεση του Αγρινίου.
2. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
- Θεσμοθέτηση, μελέτη και κατασκευή Βιομηχανικής περιοχής, έργο απόλυτα αναγκαίο για την ύπαρξη προοπτικής ανάπτυξης της πόλης του Αγρινίου.
 - Ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης και ανάπτυξης της λίμνης    Τριχωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών.        
- Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου μέχρι το Αγρίνιο.
po-meimarakis2 (640 x 427)
3. ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
Αποτελεί ένα κόσμημα της πόλης μας και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη που αφορά στην ανάδειξή του, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Αγρινίου με το Υπουργείο Πολιτισμού.Τελικός στόχος είναι βέβαια η πλήρης αναστύλωσή του μετά από σχετική χρηματοδότηση.
4. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Το νέο νοσοκομείο αν και είναι σύγχρονο και ευρύχωρο, δυστυχώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης της πόλης αλλά και ολόκληρου του νομού με πολυάριθμα απομακρυσμένα ορεινά χωριά, λόγω της έλλειψης και βασικών ακόμη ειδικοτήτων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
5. ΊΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.
Στο Αγρίνιο λειτουργούν τρία Πανεπιστημιακά τμήματα από το 1985 και συνιστά συνεχή και αδιάκοπο αγώνα των Αγρινιωτών η ίδρυση Πανεπιστημίου Αγρινίου με έδρα το Αγρίνιο. Ήδη λειτουργούν στην πόλη τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών με προβλήματα και αβεβαιότητα που προκαλεί η ιδιότυπη αυτή χωροταξία.
po-meimarakis4 (640 x 427)
6. ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Το διατηρητέο κτίριο των Καπναποθηκών Παπαπέτρου αγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει αφεθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα καθημερινά να απαξιώνεται και η πόλη μας να κινδυνεύει να απολέσει ένα ακόμη μνημείο της νεότερης ιστορίας της.
Κύριε Πρόεδρε
          Εκτιμώντας ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά τα ρεαλιστικά αιτήματά μας, αναμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες.



pol-meimarakis-agrinio8

pol-meimarakis-agrinio7

pol-meimarakis-agrinio14

pol-meimarakis-agrinio12

pol-meimarakis-agrinio15

agriniopress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο