Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

NEA ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,

    Συνήλθε έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ και εξέτασε αναλυτικά την πολιτική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την παραίτηση της κυβέρνησης με στόχο την διεξαγωγή γενικών βουλευτικών εκλογών όπως όλα δείχνουν, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015......

   Τα βασικά συμπεράσματα της σύσκεψης που αποτελούν και μήνυμα σε όλους εσάς τους φίλους και συνεργάτες μας, έχουν ως εξής:
  Οι πρόωρες εκλογές που εξαγγέλθηκαν αποτελούν προσβολή στο απόλυτο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών αφού δεν εξυπηρετούν καμία άλλη σκοπιμότητα πέρα από την επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Τσίπρας, χωρίς αναστολές επιλέγει ακόμη μια φορά να θυσιάσει την οικονομία και την πολιτική σταθερότητα της χώρας μας στο βωμό των μικροκομματικών του συμφερόντων και τακτικισμών.
   Οι επερχόμενες εκλογές ανοίγουν τον δρόμο σε ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις, δεδομένου ότι κανένα κόμμα δεν θα αποκτήσει αυτοδυναμία στον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού ο Ελληνικός λαός θα αποδοκιμάσει τις καταστροφικές πρακτικές και επιλογές που πέρα από την πολιτική τους διάσταση, επιβαρύνουν ακόμη παραπάνω το ταμειακό έλλειμμα της χώρας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο παρατεταμένης βαθειάς ύφεσης, αβεβαιότητας και αμφισβήτησης.
   Θα οδηγηθούμε δηλαδή σε μία κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ κομμάτων με διαμετρικά αντίθετες προγραμματικές αρχές, αντιλήψεις, ακόμη και ιδεοληψίες, αναφορικά με την λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, η οποία θα πρέπει να εφαρμόσει το Μνημόνιο 3 του κυρίου Τσίπρα και της Αριστεράς, που είναι εξαιρετικά υφεσιακό, αντιαναπτυξιακό και το οποίο, συνθλίβει τις τελευταίες αντοχές αλλά και τις προοπτικές των πολιτών, των επιχειρήσεων και τελικά, της κοινωνίας μας. 
    Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σύντομα σε νέες πρόωρες εκλογές για να επιλυθούν τα νέα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία ο κύριος Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα έχουν οδηγήσει τη χώρα, τις επιχειρήσεις αλλά και τις οικογένειές μας.
     Θα είναι τότε, δηλαδή στις μεθεπόμενες εκλογές, όπου οι πολίτες απελευθερωμένοι από την εξαπάτηση και τις προσχηματικές κόκκινες γραμμές του πολιτικού κατεστημένου, θα αποδοκιμάσουν όλους τους πολιτικούς και τα κόμματα, που τα τελευταία χρόνια έχουν συντελέσει με τις πράξεις, τις επιλογές, τα συμφέροντα και την ανικανότητά τους στην ολοκληρωτική απαξίωση της πραγματικής οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.
    Η επερχόμενη - τρίτη - εκλογική αναμέτρηση μέσα σε εννέα μήνες αποτελεί καταστροφή για τη χώρας μας, ιδιαίτερα μάλιστα αν αναλογισθεί κανείς ότι δεν θα επέλθει πολιτική σταθερότητα βάθους τετραετίας.
     Αξίζει να θυμηθούμε ότι μπροστά σε τεράστιες εθνικές και περιφερειακές προκλήσεις (οικονομία, κοινωνία, ανεργία, μεταναστευτικό, ασφάλεια) μείζονος εθνικής σημασίας, η χώρα μας είναι ουσιαστικά ακυβέρνητη από τον Οκτώβριο του 2014 λόγω του τότε προεκλογικού κλίματος και θα παραμείνει ακυβέρνητη μέχρι να καταφέρει το πολιτικό προσωπικό να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις νέες εκλογές. Θα έχουμε δηλαδή συμπληρώσει 12 μήνες ακυβερνησίας με ανυπολόγιστη ζημιά στη κοινωνία μας, στην πραγματική οικονομία, αλλά και στην διεθνή αξιοπιστία και εικόνα της χώρας μας.
    Οι λόγοι αυτοί υπαγορεύουν στη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, να μη συμμετάσχει σε αυτή την εκλογική παρωδία νομιμοποιώντας την και παγιδεύοντας το ξεκίνημα μας σε ένα οργανωμένο σχέδιο που μόνο στόχο έχει, την επιβίωση του πολιτικού προσωπικού που έχει ταυτισθεί με τις πολιτικές εξαθλίωσης της οικονομίας και των πολιτών, αλλά και των πελατειακών σχέσεών τους που τόσα χρόνια υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας.
   Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι αναγκαίο να αποτελέσει χρυσή εφεδρία για τους πολίτες στις μεθεπόμενες εκλογές όπου με ένα σύγχρονο, καινοτόμο και εφικό οικονομικό μοντέλο αλλά και με στιβαρή και ταυτόχρονα ανθρώπινη ηγεσία, θα δώσει ουσιαστικές, ρεαλιστικές και πρακτικές λύσεις εξόδου της χώρας μας από τα διαρκή οικονομικά αδιέξοδα, και θα της ανοίξει αναπτυξιακές προοπτικές μέσα από την σοβαρή και υπεύθυνη συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους παραδοσιακούς μας διεθνείς συμμάχους.
     Μέχρι τότε, το κόμμα μας, με σοβαρότητα , συνέπεια, ευθύνη και γνώση - βασισμένο στους ικανούς και χρήσιμους και όχι στους επώνυμους και γραφικούς - με γνώμονα την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, θα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της νέα κοινωνικής μάχης, πλάι στους πολίτες και απέναντι στο καταστροφικό έργο του πολιτικού χθες που θυσιάζει τα πάντα για την επιβίωση του.
    Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ θα είναι παρούσα με δράσεις ουσίας που θα προβάλλουν και θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Την ίδια στιγμή με δράσεις εκτός Ελλάδος θα συνεχίσουμε να ξαναχτίζουμε γέφυρες με φίλους, συνεργάτες και συμμάχους, εξασφαλίζοντας διεθνή στήριξη αλλά και την χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας.
     Θα εργαστούμε συστηματικά με συνέπεια και συλλογικό πνεύμα, με άξονα μόνο τις αρχές και το όραμα μας, ώστε να να χαράξουμε και να πορευτούμε σε μία ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, όπου εμείς και τα παιδιά μας θα ζούμε με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτικές.
   Αυτή είναι και η μόνη αληθινή ΕΛΠΙΔΑ που οδηγεί σε οικονομική πρόοδο και κοινωνική ευημερία.
 Με φιλικούς χαιρετισμούς κι ευχές για έναν γόνιμο αγώνα.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο