Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Παναγιώτης Στάϊκος: Παρέμβαση για τον Δρόμο Μπαμπίνης - Φυτειών απο τα Πυρόπληκτα!

        Με παρέμβαση του ο Γιατρός και  πρώην δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, τονίζει ότι είναι πολύ χαρούμενος που ξεκίνησαν οι. εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου των πυρόπληκτων περιοχών Φυτειών – Μπαμπίνης, διότι «την εποχή  αυτή 2007 ως Δήμαρχος Αστακού ήμουν εκείνος, ο οποίος  απαίτησε από τον τότε Περιφερειάρχη αυτά τα χρήματα να πάνε γι’ αυτό τον σκοπό». Και καταλήγει: «Επειδή είδα στην προηγούμενη παρέμβασή μου  για τα νερά ορδές ανώνυμων πληρωμένων με 50ΕΥΡΑ συκοφαντών, δεν σκοπεύω να ανοίξω διάλογο μαζί τους. Όποιος θέλει επώνυμα να αμφισβητήσει  ή να  καταγγείλει προς το πρόσωπό μου, ότι έχει να το κάνει…»…
Αναλυτικά: 

Αγαπητό ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS
Όταν είδα στο Blog σας
Τέρμα οι λακκούβες στο δρόμο Φυτειών-Μπαμπίνης
      Πριν λίγες μέρες, εγκαταστάθηκε εργολαβία και άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου των πυρόπληκτων περιοχών Φυτειών - Μπαμπίνης προϋπολογισμού 780.000 €..........
   Η πίστωση είναι από το ειδικό ταμείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (ΕΤΑΕΑ) (πυρόπληκτα έτους 2007).
Με την παρούσα εργολαβία, σύμφωνα με τη μελέτη, κατασκευάζονται:.............

       Ασφαλώς η χαρά μου ήταν μεγάλη, γιατί την εποχή  αυτή 2007 ως Δήμαρχος Αστακού ήμουν εκείνος, ο οποίος  απαίτησε από τον τότε Περιφερειάρχη αυτά τα χρήματα να πάνε γι’ αυτό τον σκοπό. Έφτασα στο σημείο  να τους πω πως εάν δεν κάνετε αυτό το έργο δεν θέλουμε τα χρήματα και ας τα πάτε στην Αχαΐα ή την Ηλεία. Έτσι ήρθαν αμέσως μηχανικοί και συνέταξαν αυτή την μελέτη βάσει της οποίας εκτελείται έστω και με καθυστέρηση 6 ετών αυτό το έργο.
      Επειδή όμως τα χρήματα ήταν 1.200.000 ΕΥΡΩ ζήτησα και έγινε μελέτη προϋπολογισμού 500.000 ΕΥΡΩ για την ασφαλτόστρωση του δρόμου από το Νεκροταφείο της Σκουρτούς μέχρι το  σημείο  που συναντιέται ο  δρόμος που έρχεται  από το Λιγοβίτσι με τον δρόμο Φυτειών – Μπαμπίνης.   

      Επειδή είδα στην  προηγούμενη παρέμβασή μου  για τα νερά ορδές ανώνυμων πληρωμένων με 50ΕΥΡΑ συκοφαντών, δεν σκοπεύω να ανοίξω διάλογο μαζί τους. Όποιος θέλει επώνυμα να αμφισβητήσει  ή να  καταγγείλει προς το πρόσωπό μου, ότι έχει να το κάνει . 
    Σε διαφορετική περίπτωση για ότι εγώ θεωρήσω συκοφαντικό, ψευδές ή ότι μειώνει την προσωπικότητας μου, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος, όχι μόνον εναντίον αυτών αλλά και  των διαχειριστών οποιουδήποτε  Blog που θα αναρτήσει ανώνυμους οχετούς.

Με εκτίμηση για το  έργο που προσφέρετε στην κοινωνία και θερμές ευχαριστίες για την φιλοξενία.

Αστακός 28/9/2013

Dr  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ


Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ,
ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. πρότερον γὰρ
οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ’ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνὶ διὰ
τοῦτον εἴληφα. καὶ πειράσομαι τῷ λόγῳ τοῦτον μὲν ἐπι-
δεῖξαι ψευδόμενον, ἐμαυτὸν δὲ βεβιωκότα μέχρι τῆσδε τῆς
ἡμέρας ἐπαίνου μᾶλλον ἄξιον ἢ φθόνου….
ΛΥΣΙΑΣ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ


Αγαπητέ  Dr Σταϊκο

Το xiromeronews λειτουργεί με σεβασμό στους αρθρογραφούντες στο blog αλλά και στο αναγνωστικό του κοινό όσον αφορά την έγκυρη ενημέρωσή του. Για τo λόγο αυτό αναρτά όλα τα σχόλια που θεωρεί καλοπροαίρετα, ακόμη και ανώνυμα τα οποία  πολλές φορές θέτουν εύλογα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από το δημοκρατικό διάλογο αναδεικνύεται η αλήθεια και εάν αυτός εκλείψει, θα είναι αυτό το γεγονός πλήγμα στην ελεύθερη ενημέρωση.



Εάν επιμείνετε στην πρόθεσή σας, αντί να απαντάτε στα σχόλια (επώνυμα ή ανώνυμα) για την αποκατάσταση της αλήθειας να υποβάλλετε μηνύσεις, (όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας ανωτέρω) μας υποχρεώνετε εκ των πραγμάτων , είτε να δημοσιεύουμε τα άρθρα σας με τη σημείωση ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚTΑ ΚΑΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝΤΟΣ, είτε αν θεωρήσουμε κατά περίπτωση ότι η απαίτησή σας αυτή περιορίζει...


 
 τη δυνατότητα της έκφρασης των αναγνωστών μας  να μην δημοσιεύουμε άρθρα σας.



Με  εκτίμηση

xiromeronews






 

5 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥΓΡΑΦΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΣΚΕΛΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΦΥΤΕΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑΣ- ΜΠΑΜΠΙΝΗ - ΑΣΤΑΚΟΣ. ΜΗΠΩΣ Η ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΚΕΛΟΣ ΠΡΑΝΗ , ΤΟΙΧΟΙ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ, Κ.Λ.Π. ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΦΥΤΕΙΩΝ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
    ΔΗΜ.Ι. ΒΛΑΧΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από 6 χρόνια εκτελείται το έργο με μελέτες που συντάχθηκαν πρόσφατα ή επανασυντάχθηκαν όπως από το 2007. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι το 2013 κατασκευάζονται έργα στο Ξηρόμερο.. Πρέπει να πω ότι υπάρχουν άλλα 6 έργα για τις πυρόπληκτες περιοχές που παιρνουν τον δρόμο της δημοπρασίας - κατασκευής. Σύνολο 7 έργα ποσού 2000.000 ευρω περίπου. Το ταμείο ΕΤΕΑ ιδρύθηκε και δραστηριοποιήθηκε μετά τις φωτιές (λέμε Μολυβιάτη) και μαζεύτηκε πολύ χρήμα από πολλούς πόρους- δωρεές κλπ για Ηλεία- Αχαϊα και Αιτωλνία.έχω διαβάσει και απορίες για σωστη κατανομή για πυρόπληκτες περιοχές. http://www.topontiki.gr/article/57395/Xathikan-sti-diadromi-ta-xrimata-gia-tous-puropliktous

    Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στην "κατάψυξη" για να αποδοθούν και για άλλα έργα. Η δημοτική αρχή Ξηρομέρου δεν το άφησε και αυτό στην τύχη του. Υπέβαλε και άλλες προτάσεις τον Απρίλιο 2013 για να πάρει άλλα 7.000.000 πέραν των παραπάνω 2.000.000 που πήρε πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών που ορίζει όλη την περιοχή μας σαν ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη του κου Στάικου. Οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις, νοικοκοιραίοι άνθρωποι που επένδυσαν τα χρήματα των κόπων τους και όχι δανεικά κοινοτικά χρήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουρισμός ιστιοπλοίας. Όλα αυτά απλά θα εξαφανιστούν όταν γεμίσει ο τόπος κλουβιά.
    Γιατί κύρις Στάικο γι αυτό το θέμα δεν έχετε πάρει θέση;

    Ανώνυμος και δεν έχω πάρει πενηντάρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΩΡΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ; Ο ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ; Ο ΠΑΝΑΡΑΣ; Ο ΤΑΣΙΑΡΑΣ; Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ;;;; ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΙ ΕΠΥΤΙΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος Στάικος θα σας εκθέσει τις απόψεις του για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών; Αυτός που προεκλογικά δεσμευόταν πως θα τις απομακρύνει αλλά αφού έπαιρνε τη δημαρχία δεν έβγαζε ανάσα;

    Ανώνυμος χωρίς δεκάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο