Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Δυτική Ελλάδα: Έρχονται συλλήψεις στελεχών της «Χρυσής Αυγής»

Μετά το «τσουνάμι» από χειροπέδες σε Αθήνα και Αττική

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

     Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των περιοχών της χώρας  όπου σε δεύτερο χρόνο εκτιμάται πως θα γίνουν συλλήψεις στελεχών και μελών της «Χρυσής Αυγής» με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
      Πηγές από την Αθήνα αναφέρουν, πως η επιχείρηση «σκούπα» σε ότι αφορά στη «Χρυσή Αυγή» μόλις άνοιξε και πως οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αφορούν αμιγώς στο πρώτο μέρος της επιχείρησης που ακουμπάει τη δράση της οργάνωσης και των προσώπων που κινούσαν τα ηνία αλλά και δρούσαν σε Αθήνα και Αττική......



    Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα –βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική  έρευνα- αναμένεται να εκδηλωθεί «τσουνάμι» συλλήψεων και σε επίπεδο Ελληνικής Περιφέρειας, με την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας  να αποτελεί μια από αυτές,  που υπάρχει πλούσιο υλικό για τη δράση προσώπων τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο και πόστα στην οργάνωση της  «Χρυσής Αυγής».
        Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο ακόμα και για δεμένες υποθέσεις ιδιαίτερα για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με τουλάχιστον δυο άτομα, να περνάνε σύντομα την πόρτα της αστυνομίας και στη συνέχεια το κατώφλι εισαγγελέα και ανακριτή, προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
      Ανάλογες περιπτώσεις αφορούν και στο νομό Ηλείας και τη δράση στελεχών της «Χρυσής Αυγής»  -ιδιαίτερα στη Βορειοδυτική Ηλεία- όπου τα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια δείχνουν σύνδεση με την συγκεκριμένη οργάνωση.
      Στην Αχαΐα, ο βουλευτής Μιχάλης Αρβανίτης φαίνεται πως είναι από τους λίγους  βουλευτές του κόμματος,  σε βάρος του οποίου δεν προκύπτει εμπλοκή σε εγκληματικές πράξεις από τα όσα προκύπτουν μέχρι τώρα. Το ίδιο ωστόσο δεν ισχύει για στελέχη της οργάνωσης από την Πάτρα για τα οποία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύνταξη δικογραφιών.

patratimes.gr

2 σχόλια:

  1. Είναι πλήγμα για την δημοκρατία Μ@@@κ@ Νεοέλληνα!! Μην χειροκροτείς τέτοιες φασιστικές και πραξικοπηματικές πράξεις επειδή τώρα είναι εναντίον του Φασίστα.Τότε ήταν ο κουμουνιστής τώρα ο φασίστας Ναζιστής, μετά θα είσαι εσύ που θα αρνηθείς το τσιπάκι και μετά εσύ που δεν θα είσαι υπάκουος δούλος του συστήματος και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Ξεκάνουν έναν έναν όποιον αντιστέκεται. Χρησιμοποίησαν την Χ.Α και τώρα που την στηρίζει σημαντικός αριθμός λαού, τον αντιμνημονιακό λόγο της όχι τόσο την οργάνωση έτρεξαν τρομαγμένοι να τους θέσουν πραξικοπηματικά στο περιθώριο. Δεν είμαι Χρυσαυγίτης ούτε δεξιός ουτε κατι αλλο ,αλλά με τρομάζει ο τρόπος που με το έτσι θέλω έβγαλαν εκτός νόμου μία τόσο σκληροπυρηνική οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον φίλο και αναρωτιέμαι από τον δικό τους φασισμό ποιός θα μας γλιτώσει; Και στο κάτω - κάτω αυτοί δεν είναι οι ηθικοί αυτουργοί για την άνοδο την Χ.Α., όταν προ Μνημονίων ήταν κάτω από το 0,50% και τώρα ψηφίστηκαν από μισό εκατομμύριο Έλληνες; Σε αυτούς ποιός θα φορέσει χειροπέδες; Το ποιό σοβαρό σχόλιο - ατάκα των ημερών το έκανε (άθελά του προφανώς) ένας από τους συληφθέντες την στιγμή που εξερχόμενος από την Γ.Α.Δ.Α.για να οδηγηθεί στην Ευελπίδων, φώναξε ειρωνικά στις προς τις κάμερες "... και το βράδυ Μνημόνιο". Και για να μην γελιώμαστε, σειρά έχουν τα λεβεντόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια όποιος δεν ψηφίζει ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, τους προσκηνημένους του Μνημονίου δηλαδή. Φιλάκια σε όλους και περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο