Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ ΚΑΙ Θ. ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ


Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη έγινε συνάντηση την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, του ιδίου, του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) Αγρινίου κ. Θωμά Κουτσουπιά, του Διοικητή της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Αρθούρου Ζερβού και δύο Γενικών Διευθυντών, στενών συνεργατών του, στα γραφεία της Εταιρείας, στην Αθήνα.. 

Στη συνάντηση και στην ουσιαστική συζήτηση που έγινε, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν την έγκριση των 776 αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Νομό Αιτ/νίας, εκ των οποίων οι 440 αφορούν πρώην καπνοπαραγωγούς.

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς ζήτησαν από τον Διοικητή της Δ.Ε.Η. Α.Ε. να συμβάλλει ώστε να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις ως μια πράξη αντισταθμιστικού οφέλους, αφού η εταιρεία εκμεταλλεύεται τα τρία Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια (Κρεμαστών, Καστρακίου, Στράτου) στο νομό.

Επίσης υποστήριξαν ότι πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων, ώστε να ξεπεραστούν οι μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, την στιγμή που σε άλλες περιοχές της χώρας η διαδικασία προχωράει κανονικά. (π.χ. σε Νομούς μικρότερης έκτασης και πληθυσμού έχουν εγκριθεί δεκάδες και εκατοντάδες αιτήσεις)

Στην συνέχεια της συζήτησης, o Ανδρέας Μακρυπίδης και ο Θωμάς Κουτσουπιάς προχώρησαν σε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να υλοποιηθούν όλες οι επενδύσεις Φωτοβολταϊκών στον Νομό και να γίνουν με ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η.:

• Όλες οι συμβάσεις να υπογραφούν με την τιμή των 0,44€ /KWh.

• Να γίνει αξιόπιστη μελέτη για την χωρητικότητα του δικτύου της Δ.Ε.Η. στον Νομό και να προχωρήσει άμεσα η αναβάθμιση του Δικτύου ώστε να καλύψει όλες τις αιτήσεις των αγροτών του νομού.

• Να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή των συμβάσεων με τον ΔΕΣΜΗΕ, χωρίς την έκδοση προσφορών σύνδεσης, αντικαθιστώντας το δικαιολογητικό αυτό με κάποιο άλλο.

• Οι συμβάσεις πώλησεις με τον ΔΕΣΜΗΕ να υπογράφονται στα κατα τόπου γραφεία της Δ.Ε.Η.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Η έδειξε κατανόηση όσον αφορά τα αιτήματα και ότι διατίθεται στα πλαίσια του ρόλου της να βοηθήσει στην προσπάθεια για την πράσινη ανάπτυξη. Η Εταιρεία όπως προέκυψε από την συνάντηση, ελπίζει ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης θα αντιμετωπίσει σε θετική κατεύθυνση τα αιτήματα που αφορούν τις επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά των Αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο