Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Αεροδρόμιο Ακτίου: Πατάει γκάζι για νέο ρεκόρ


 Αύξηση 7,4% στην κίνηση του πρώτου εξαμήνου του 2024

Θετικές είναι οι επιδόσεις που καταγράφει η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία διαχειρίζεται η Fraport Greece......


Συγκεκριμένα στο α’ εξάμηνο του 2024, δηλαδή στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου, τα αεροδρόμια της Fraport Greece διακίνησαν 12.701.048 επιβάτες έναντι 11.778.757

πέρυσι, ήτοι άνοδος 7,8%.


Σε επίπεδο μήνα, τον περασμένο Ιούνιο, μέσω των 14 περιφερειακών αεροδρομίων διακινήθηκαν συνολικά 5.279.366 επιβάτες, έναντι 4.983.800 πέρυσι, σημειώνοντας άνοδο 5,9%.

Με ανάλογους ρυθμούς κινούνται τα πράγματα και στο αεροδρόμιο του Ακτίου που εξυπηρετεί την τουριστική κίνηση στη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου το 2023 κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών στην επιβατική του κίνηση με 817.206 επιβάτες, δηλαδή 5,6% περισσότερους, έναντι της κίνησης του 2022.

Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα για φέτος είναι αν θα καταφέρει το αεροδρόμιο του Ακτίου να

εγγράψει ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.


Και τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Το Ιούνιο λοιπόν διακινήθηκαν από το Άκτιο 154.872 επιβάτες, 7,4% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Ενώ σε επίπεδο εξαμήνου το αεροδρόμιο του Ακτίου παρουσιάζει αυξημένη κίνηση κατά 5,9%, συγκριτικά με το περσινό πρώτο εξάμηνο.


Έτσι λοιπόν, αν το αεροδρόμιο του Ακτίου καταφέρει να έχει παρόμοιες με τις καλές επιδόσεις το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, που σηματοδοτούν και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τότε είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί νέο ρεκόρ φέτος.


Τα ενθαρρυντικά μηνύματα λοιπόν για ένα νέο ρεκόρ φέτος έρχονται όχι μόνο αυτό από τους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν, αλλά και από το γεγονός ότι αεροπορικές  εταιρείες έχουν ανακοινώσει πρόσθετα δρομολόγια για φέτος από κάποιες πόλεις της Γερμανίας, ειδικότερα για το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου.

Ως προς τη διεθνή αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου, αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα η μεγαλύτερη κίνηση προήλθε από Ηνωμένο Βασίλειο με 278 πτήσεις και ακολουθούν η Γερμανία με 143, η Ολλανδία με 91, η Ιταλία με 80, η Σουηδία με 74 και η Δανία με 70 πτήσεις. Με μικρότερο αριθμό πτήσεων και επιβατών ακολουθούν άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Φινλανδία και η Ουγγαρία.


Δημήτρης Παπαδάκης - Εφημερίδα «Συνείδηση»

4 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι είναι λίγο γελοίο να ασχολούμαστε με την άνοδο του Ακτίου κάθε τόσο όταν όλοι αυτοί οι τουρίστες πάνε Λευκάδα και Πάργα. Βόνιτσα και ξηρόμερο η να επιστρατεύσουν θέληση και ανθρώπους να δημιουργήσουμε άμεσα τουριστικό ρεύμα με εξοχικές κατοικίες κλπ στην περιοχή μας η να μη σχολιάζουμε καν . Είναι αδιάφορο για μας το τι γίνεται τουριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφόσον δεν υπάρχουν υποδομές, το ποιο απλό δηλαδή ένα αστικό δρομολόγιο λεωφορείου για να έρχεται ο κόσμος στην Βόνιτσα αφού όταν προσγειωθεί δεν έχει και το ΙΧ του, τι να λέμε;
    Τα κακώς κείμενα είναι διαχρονικά και πάρα πολλά όμως.
    Δεν γράφονται σε δέκα γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μιλάμε ρε φίλε για την Βόνιτσα σκέτη. Είναι ένα κάρο χωριά γύρω γύρω. Δε χρειάζεται να φτιάξεις όλη την υποδομή, χαζοί είστε; Πρώτα ξεκινάς με εξοχικές κατοικίες. Αν δεν ξεκινήσει αυτό, τίποτα δε θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην αρχίσουμε κοκορομαχία παρακαλώ.
    Είτε έτσι είτε αλλιώς Πάλαιρος - Βόνιτσα είναι οι αρχικοί πόλοι έλξης και ότι περισσεύει μπορεί αν μπορεί να μοιραστεί.
    *Δεν υπάρχει δημόσια δαπάνη για κατασκευή "εξοχικών" κατοικιών πουθενά στην Ελλάδα.
    Αυτά ρε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο