Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Δήμος Αγρινίου-τραπεζοκαθίσματα: Προχωρούν οι ενέργειες για την επιβολή του κανονισμού-η εικόνα σήμερα


Την επιβολή κυρώσεων και η απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, από τους επαγγελματίες που δεν τηρούν τον κανονισμό λειτουργίας προανήγγειλε πριν από δέκα ημέρες ο δήμος Αγρινίου.....

Το θέμα έχει απασχολήσει και συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με την αντιπολίτευση να επικρίνει τη στάση της Δημοτικής Αρχής, γενικότερα ως προς την κατάσταση με τις αυθαίρετες καταλήψεις δημόσιων χώρων.

Με την σειρά της η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου ανακοίνωσε πως θα δοθεί τέλος στην ανομία και οι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές και να βγάλουν άδεια μέχρι τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Αγρινίου αποφάσισε να μην δείξει περαιτέρω ανοχή,  στην κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη. Η τελευταία ανακοίνωση του δήμου έκανε λόγο επιβολή κυρώσεων από 10 Ιουλίου αλλά και απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων σε όσους επαγγελματίες δεν συμμορφώθηκαν με τις προθεσμίες. Προανήγγειλε και τη σύσταση συνεργείων από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τεχνική Υπηρεσία.

Έως τις 30/6 είχαν επιβληθεί 112 πρόστιμα όμως κάποιοι από αυτούς δεν είχαν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες. Άλλοι,  έτρεξαν τις διαδικασίες για να βγάλουν τις σχετικές άδειες, είναι όμως και πολλοί εκείνοι που δεν έχουν συμμορφωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι συνεχίζονται και παραβάσεις εντοπίστηκαν όμως μόλις την περασμένη Τετάρτη (17/7) υπογράφτηκε και από τον δήμαρχο Αγρινίου η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για την συγκρότηση συνεργείου απομάκρυνσης, μεταφοράς και αποθήκευσης αυθαιρέτως τοποθετημένων αντικειμένων – εμπορευμάτων σε κοινόχρηστους χώρους.

Το κλιμάκιο «κατασχέσεων» θα αποτελείται από μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας και της τεχνικής υπηρεσίας. Στο δια ταύτα η Δημοτική Αστυνομία θα καταγράφει τις παραβάσεις, η αρμόδια υπηρεσία θα βεβαιώνει το πρόστιμο και στη συνέχεια το συνεργείο-κλιμάκιο θα προχωρά στις όποιες ενέργειες απομάκρυνσης.

Μάλιστα, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (24/7) πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη θα είναι ο «καθορισμός ειδικού προστίμου για έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης αφαιρεθέντων αντικειμένων λόγω αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστου χώρου».

Χρ. Θεοδωρόπουλος

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο