Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Περιοδεία Δημήτρη Στρατούλη Γραμματέα ΛΑΕ ΑΑ στο νησάκι του Ιονίου Καστός.



      Περιοδεία του Δημήτρη Στρατούλη, Γραμματέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μέλους του συντονιστικού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πρωην Υπουργού και Βουλευτή, στο νησί του Ιονίου Καστός.

    Ο Δημήτρης Στρατούλης, Γραμματέας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μέλος του συντονιστικού της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Τριλίβα, στέλεχος της ΛΑΕ στην περιοχή των Ιονίων Νήσων, επισκέφτηκε και περιόδευσε στο νησάκι Καστός, που ανήκει αυτοδιοικητικά στον Δήμο Λευκάδας. 

 

Αφού συνομίλησε με πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, καθώς και με τους Παναγιώτη Γιαννιώτη, Αντιδήμαρχο του νησιού Καλάμου και Ανδρέα Αθανίτη Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σπαρτοχωρίου του νησιού Μεγανήσι, που του μετέφεραν τα προβλήματα των νησιών τους, έκανε την εξής δήλωση:  

«Είναι απαράδεκτο το αποκλεισμένο συγκοινωνιακά τον χειμώνα μικρό νησί Καστός των 30 μόνιμων κατοίκων του να μην έχει μόνιμο γιατρό.

Να μην υπάρχει στο τοπικό αγροτικό ιατρείο έστω ένα βανάκι για τη μεταφορά ασθενών, που μεταφέρονται στις καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.

Να μην διαθέτει ελικοδρόμιο για έκτακτες αεροδιακομιδές ασθενών.

Να έχει κακή ποιότητα (ουσιαστικά μη πόσιμου) νερού. 

Να εξαιρείται από την εφαρμογή μεταφορικού ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων ή από επιδοτούμενη άγονη γραμμή για τη μεταφορά καυσίμων και οχληρών φορτίων.


Οι λιγοστοί κάτοικοί του, που αποτρέπουν την ερημοποίησή του, να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και να μην έχουν ούτε μειωμένο ΦΠΑ.

Να μην υπάρχουν κίνητρα για να μείνουν οι νέοι ή οι δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτό.

Τα δύο λιμάνια του να μην έχουν ενταχθεί στο Λιμενικό Ταμείο.

Είναι απαράδεκτο και στα κοντινά νησιά Κάλαμος και Μεγανήσι να υπάρχουν άλυτα παρόμοια προβλήματα και κυρίως προβλήματα έλλειψης αναγκαίων δημοσίων και κοινωνικών υποδομών.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΑ και η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στην οποία συμμετέχουμε, στηρίζουμε διαχρονικά και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ενεργά και να προβάλλουμε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των κατοίκων του Καστού και των γειτονικών νησιών για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αυτοδιοικητικές αρχές. Για να έχουν κι αυτοί και όσοι επισκέπτονται την τουριστική περίοδο τα πανέμορφα νησιά τους μία αξιοπρεπή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο