Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Επανήλθε το νερό στις βρύσες της Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου.

       Μία θετική εξέλιξη είναι ότι επέστρεψε σταδιακά το νερό στην Κοινότητας Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου και συγκεκριμένα από την 26 Ιουλίου 2024, το νερό στο δίκτυο του χωριού είναι πλέον σε ικανή ποσότητα, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν αυτό το δημόσιο αγαθό......

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε προκληθεί στην ύδρευση της κοινότητας, με το Δήμο Ξηρομέρου να είναι άμεσα στο σημείο. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, με το αίτημα του προέδρου Χρυσοβίτσας, Ταξιάρχη Γαντζούδη, για άμεσες ενέργειες επισκευής της γεώτρησης άμεσα και την ίδια ημέρα υπήρξε η αναφορά βλάβης του υδραυλικού του Δήμου Ξηρομέρου για αδυναμία αποκατάστασης της βλάβης.

Σύμφωνα και με όσα ισχύουν με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 «Όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής», ο Δήμος Ξηρομέρου ανέθεσε την επισκευή με άμεσα ορατά αποτελέσματα, ώστε το νερό από την επόμενη μέρα 26 Ιουλίου να έχει επανέλθει πλήρως στα νοικοκυριά.

Μία υπενθύμιση, θεωρούμε το νερό ως δεδομένο και σπάνια σκεπτόμαστε το νερό ως ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της φύσης, πολλές φορές το σπαταλάμε και πιστεύουμε ότι είναι μια υποχρέωση των άλλων να μας το παρέχουν. Ας σκεφτούμε ότι η ευθύνη ανήκει εξίσου σε όλους μας, και ας βάλουμε ως στόχο τον δραστικό περιορισμό της σπατάλης του νερού, με τη σκέψη ότι αυτό το "δημόσιο αγαθό" και "ανθρώπινο δικαίωμα", δεν είναι ανεξάντλητο.


 



3 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο