Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Μιχαήλ Κουτουρίνης: Ο ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


      Για κάθε ναυτικό, η λέξη φάρος συμβολίζει την ασφάλεια και προστασία της ρότας του πλοίου του. Ο κάθε φάρος έχει ένα και μόνο σκοπό, το φως μέσα στο σκοτάδι.
Εκτός λοιπόν από τη χρήση του Φάρου και η λέξη φάρος για πολλούς σηματοδοτεί σημαντικές περιόδους η γνωριμίες στη ζωή τους.

Από την αρχαιότητα οι διάσημοι φάροι όπως ο περίφημος Φάρος της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, ο Κολοσσός της Ρόδου κ.α., κερδίζουν το ενδιαφέρον και τις εντυπώσεις καθώς ο κάθε ένας αποτελεί ένα έργο το οποίο είναι μοναδικό.

Ο φίλος μας Μιχαήλ Κουτουρίνης, με το νέο όμορφο βίντεο μας ταξιδεύει στο φάρο που βρίσκεται στο κάστρο της Λευκάδας. Μας περιγράφει τα εξής, ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1861. Το ύψος του πύργου του είναι 6,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 17 μέτρα. Η πρόσβαση στον φάρο είναι εύκολη αφού βρίσκεται πάνω στα τείχη του κάστρου της Αγίας Μαύρας στην άκρη της γέφυρας του καναλιού της Λευκάδας. Ενώ μπορείτε να τον θαυμάσετε από πολύ κοντά αν μπείτε μέσα στο κάστρο και ανεβείτε στον βόρειο προμαχώνα του Παντοκράτορα.

Δείτε το βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο