Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Μίλτος Ζαμπάρας: Τεράστια προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας στις Δασικές Υπηρεσίες


Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος &Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας και άλλοι 25 βουλευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δασική Υπηρεσία.....

 

Η Δασική Υπηρεσία είναι μια καίρια Υπηρεσία που αντιμετωπίζει πολυποίκιλο όγκο εργασίας με στόχο την εκτέλεση έργων αντιμετώπισης των πυρκαγιών και των πλημμυρών.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής στην Ερώτηση του: «Παρόλη τη σημασία που η Κυβέρνηση θα έπρεπε να δείχνει, η Δασική Υπηρεσία αντιμετωπίζει μια σειρά σοβαρών προβλημάτων, με κύρια αυτά της  υποστελέχωσης στους κλάδους των Δασολόγων και Δασοπόνων (ειδικότερα σε αυτόν) και κατά συνέπεια την  ηλικία των υπηρετούντων υπαλλήλων. Οι λιγοστοί υπάλληλοι επωμίζονται υπερβολικό όγκο εργασίας ειδικά με την εκτέλεση των προγραμμάτων των ΑΝΤΙΝΕΡΟ, Αναδασώσεων, ΠΑΑ κ.λπ.».

Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε έργα υποδομής αλλά και σε εξοπλισμό και θα πρέπει να διατεθούν τα κατάλληλα και σωστά συντηρημένα οχήματα για την κάλυψη των αναγκών τους. Επιπλέον με το παλιό οργανόγραμμα είναι περιορισμένες οι θέσεις και χρειάζεται να γίνει νέο οργανόγραμμα. Ακόμα όμως και το ελλιπές ισχύον οργανόγραμμα δεν έχει καλυφθεί και υπάρχουν δασικές υπηρεσίες που λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό με υποχρέωση να καλύψουν τεράστιες περιοχές.

 

Στην συνέχεια ο βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, εάν θα προχωρήσει σε αλλαγή του οργανογράμματος και εάν θα καλυφθούν τα κενά σε υποδομές και εξοπλισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο