Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Καλύβια Αγρινίου: Επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου.


       Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στα Καλύβια το Επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών στη Σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου-Κρυονερίου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Δημήτρης Αναστασίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η θυσία των αγωνιστών  είναι για μας υπόμνηση  της ευθύνης μας απέναντι στην πατρίδα.


Η προσήλωση στα ιδανικά της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας πρέπει να αποτελεί σκοπό για κάθε άνθρωπο, για κάθε πολίτη».

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας και κατάθεση στεφάνων από συγγενείς των εκτελεσθέντων, τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μ.Ζαμπάρα, Αντιδήμαρχο Π,Μαρνέζο,   τον πρ. του ΔΣ  Αγρινίου Κ.Ζώη, τον πρόεδρο της Κ. Καλυβίων Δ. Αναστασίου, τους δημοτικούς  συμβούλους Π.Γιαννιώτη, Γ.Καλλίμορφο, τους τοπικούς αυμβούλους Γ.Κατσαντά , κ.Τριανταφυλλάκη, τον πρώην Βουλευτή και Δήμαρχο Γ.Βαινά, την κ. Μαίρη Τσιχριτζη ως εκπρόσωπο της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, τον Βοηθό Αστ.Διευθυντή Ακαρνανίας κ.Νταλαπέρα, τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων , την πρ. Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς κ. Γ. Κορδώση.


Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου.


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο